Societat

L'acusat de matar dues agents de policia a l'Hospitalet es declara innocent

Tribunals

Pedro Jiménez, el reclús acusat d'haver violat i matat dues agents de policia durant un permís penitenciari l'octubre de 2004, ha assegurat que és innocent. Ho ha dit aquest dilluns en l'inici del judici, a l'Audiència de Barcelona. Jiménez, que en el moment dels fets complia condemna per violació, ha explicat que va anar al pis de les dues joves, agents en pràctiques de la Policia Nacional, a recollir-hi un paquet de droga. Un cop allà, va mantenir "relacions sexuals consentides" amb una de les víctimes. Això explicaria, segons la seva versió, per què es va trobar el seu semen al cadàver d'Aurora. En la seves respostes a les preguntes de la fiscal, Jiménez ha afirmat que quan va marxar del lloc dels fets les dues noies estaven "completament bé".

Seguint la tesi de defensa de Jiménez, posteriorment dos narcotraficants haurien anat al pis de les dues dones i les haurien assassinat, i a ell se l'ha utilitzat per encobrir els veritables homicides. Jiménez s'ha presentat al judici amb l'aspecte molt canviat, com solen fer tots els acusats. Quan va ser detingut duia els cabells curts i anava afaitat, i ara duu els cabells llargs, recollits enrere, i una barba força espessa.

La fiscalia demana 102 anys de presó per a Jiménez, ja que a més dels dos delictes d’assassinat també se l’acusa dels delictes de violació, profanació de cadàver, violació de domicili, incendi, robatori amb violència, robatori amb força i trencament de condemna.

Els fets van causar una gran commoció, no només per l'acció criminal, sinó també per la identitat i professió de les víctimes i, sobretot, pel fet que l’acusat va cometre l’atac en el transcurs d’un permís penitenciari de tres dies. En el moment dels fets, Pedro Jiménez estava complint condemna per una sentència que se li va imposar el 1993 per diversos delictes sexuals i contra el patrimoni.

Les víctimes, Silvia, de 28 anys, i Maria Aurora, de 23, compartien pis a la rambla de Bellvitge de l’Hospitalet. Totes dues complien a Catalunya el seu període de pràctiques dins el cos de la Policia Nacional. El dia dels fets, la Silvia tornava cap a casa a primera hora del matí, després d’estar treballant tota la nit, quan va ser sorpresa per l’acusat. Segons l'acusació, l’home es va introduir amb ella a l’ascensor i sota l’amenaça d’una navalla va fer que el deixés entrar a casa.

Un cop al domicili l’acusat va aconseguir reduir les dues noies, les va lligar, va abusar d’una i després la va matar a ganivetades. Va matar l’altra i després de regirar el pis buscant-hi objectes de valor va calar-hi foc i va marxar.

Un contra dues agents
Una de les incògnites que el judici intentarà aclarir és com s’ho va fer Jiménez per aconseguir reduir dues dones policia. La fatiga de Silvia i la possibilitat que Maria estigués dormint ho explicarien.

El sospitós va ser detingut el 7 d’octubre a Girona, a casa d’un amic que el dia abans l’havia transportat amb el seu cotxe des de Barcelona. Jiménez era molt buscat per la policia, ja que s’havia convertit en el gran i únic sospitós del doble crim. Durant la seva fugida va intentar, sense èxit, treure diners amb la targeta d’una de les víctimes i va deixar l’arma amagada als lavabos d’una coneguda cafeteria de l’avinguda Diagonal.

A l’escrit d’acusació del ministeri públic també es demana una indemnització global de 780.000 euros als familiars de les dues víctimes. Les dues víctimes eren originàries de León, i totes dues tenien una mateixa situació familiar: pares, germana i xicot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.