Administracions

administracions

Figueres fa un estudi per detectar persones que no viuen al municipi i cobren prestacions

L’Ajuntament de Figueres vol posar fre a possibles irregularitats en els empadronaments, que permetrien, entre altres coses, poder accedir a ajuts de l’administració sense residir realment a la capital de l’Alt Empordà. L’alcalde, Jordi Masquef, explica que per abordar aquesta problemàtica cal tenir dades rigoroses. Per això, es du a terme un estudi transversal per encreuar dades. En aquest treball, hi participen els serveis socials, tècnics del padró i la Guàrdia Urbana, amb l’ajut de noves tecnologies.

Primer treball

Amb aquest estudi, el que es pretén és posar en comú per primera vegada tota la informació disponible per encreuar les dades. Tot seguit, es procedirà a fer les comprovacions en aquells empadronaments sospitosos de no ser reals. D’aquesta manera, es podrà tenir una informació actualitzada i rigorosa de quin percentatge del padró no és real o, en tot cas, si presenta algun tipus d’irregularitat. En funció precisament de quin tipus d’irregularitats es detectin, es comunicaran a les administracions supramunicipals pertinents perquè procedeixin, si és el cas, a prendre mesures. En tot cas, i abans d’anar més enllà, el que és prioritari és tenir aquesta actualització i saber quina és la situació real per prendre mesures. En aquest sentit, i a tall d’exemple, ara fa uns dies es va procedir a fer un recompte de les persones que dormen al carrer. L’objectiu, a la pràctica, és el mateix: obtenir dades i casuístiques determinades per després poder prendre decisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.