Societat

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Son Marta Cortizas, de El Celler de Can Roca, Anna Casabona, de Juvé & Camps, Christian Betoret de Mas de la Sala , Toni Albiol de la vinoteca Divins, i Ton Colet

Cortizas és la Millor Sommelier de Catalunya 2024

Cinc sommeliers catalans se la juguen avui i demà a Madrid per aconseguir el títol de Millor Sommelier d’Espanya. Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024, Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia, Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023, i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022, configuren l’equip català que participarà en el Campionat d’Espanya de Sommeliers que organitza la Unió Espanyola d’Associacions de Sommeliers avui i demà a IFEMA el marc del Salon de Gourmets.

Els sommeliers catalans , a banda de la formació específica de la seva professió i de la preparació per aquest campionat, han rebut formació específica, entre d’altres, per desenvolupar-se perfectament en anglès. Fa un parell de setmanes, per exemple, l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) va oferir a membres de l’equip català que acudirà a aquest Campionat d’Espanya un curs de formació i assessorament en anglès a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects.

L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) ha posat a disposició dels cinc finalistes catalans la formació i assessorament de professionals especialitzats com és el cas de Ashurst. Entre els formadors i assessors amb els quals compta l’equip català figuren professionals de reconegut prestigi estatal i internacional com Carles Aymerich, Millor Sommelier d’Espanya 2009 i Semifinalista al Millor Sommelier del Món l’any 2010; Josep Pelegrín, docent i Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015, i Millor Sommelier d’Espanya 2016; i Ferran Vila, Millor Sommelier de Catalunya 2018 i Millor Sommelier d’Espanya 2022.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès va acollir aquesta formació d’anglès amb diferents proves, pròpies d’aquest campionat com són redactar una nota de tast; comentar oralment un tast; la decantació d’un vi; un examen tipus test; recomanació i la pressa de la comanda de begudes d’una taula de clients; i la correcció d’una carta de vins amb errades.

Per cert, que Toni Albiol, el millor sommelier català del 2023 i que competeix per ser el millor de l'Estat ha obtingut recentment el Diploma ASI, de l’Association de la Sommellerie Internationale, títol  que l'acredita per a  exercir com a sommelier en qualsevol dels 65 estats membres de l’entitat. És el primer sommelier català en obtenir-lo i el primer d’Espanya que ho fa com a responsable d’una botiga especialitzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Una trentena de joves llança objectes contra els Mossos a la festa major

bescanó
infraestructures

Aprovació definitiva del projecte per reformar el passeig del Mar

palamós
PALAMÓS

Estudien apel·lar per aturar la construcció de Residencial Cala S’Alguer

PALAMÓS
societat

Adjudiquen les obres de la depuradora de Bot, a la Terra Alta

Bot
societat

Impulsen la formació de persones amb discapacitat en matèria digital

Barcelona
GIRONA

Girona Centre i l’Ajuntament presenten el cartell de la cursa del carrer Nou

GIRONA
societat

Milloraran els Jardins d’Emma, un interior d’illa de l’Eixample, a partir del setembre

Barcelona
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa

OLOT