Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina
Les jornades, que arriben a la segona edició, se celebraran a Roses, l’Escala i Palamós
Les organitza el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines
El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines reivindicarà la potent herència gastronòmica marinera femenina amb les jornades Dones i cuina Marinera, que arriben a la segona edició. Els objectius principals d’aquestes jornades és recuperar la memòria col·lectiva de la cuina del peix a través de la recerxca de receptes antigues elaborades amb peixos considerats més humils; conèixer altres maneres de cuinar el peix de la mà de dones d’orígens diferents, promocionar la varietat d’espècies que es poden cuinar i, finalment i entre d’altres, fomentar el consum de peix de llotja.
Experiència i ciència
Aquest cicle comptarà amb la participació de dones de diferents edats i orígens, que cuinaran i mostraran com elaborar receptes marineres que, un cop acabades, donaran a tastar entre els assistents. Les acompanyaran dones del mar i biòlogues que compartiran els seus coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciaran la cuina sostenible. Les activitats les coordinarà l’activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell, d’Inspira Gastronomia. Les jornades tindran lloc el 7 de maig, a l’Aula Gastronòmica de Roses, i prosseguiran els dilluns 13 i 20 de maig, a l’Espai del peix de Palamós –en sessió tancada– i al Maram de l’Escala, respectivament.