gastronomia
Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food
Dues escoles de cuina –l’Escola d’Hostaleria d’Osona, de Tona, i l’Escola d’Hostaleria del Pallars, de Sort– s’han incorporat per primer cop al col·lectiu Slow Food Catalunya. Els dos centres formatius han estat acceptats a l’Slow Food, igual que el menjador escolar l’Escola Tiziana, de Tiana, al Maresme, i cinc restaurants: el Marghe 1889, pizzeria gurmet que té locals a Terrassa, Girona i Lloret de Mar; el Deltaic, de la Cava-Deltebre; el Cúmul, de Montblanc; Les Nenes Bar, de Canet de Mar, i Yumyum, de Sant Esteve del Monestir, al Rosselló.
En un acte fet aquest dilluns a Sant Sadurní d’Anoia, apadrinat per la xef Carme Ruscalleda i presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, es van entregar les plaques als nous membres del col·lectiu. “La incorporació al segell de dues escoles d’hostaleria és una gran novetat i representa un gran pas, ja que reconeix el treball fet per aquestes cuines on es forma els joves que en el futur poden marcar la cuina professional catalana”, manté el col·lectiu. Slow Food Catalunya està format per 53 restaurants, dues escoles de cuina i 25 menjadors escolars; el darrer a incorporar-s’hi ha estat el de l’escola de Tiana. En la trobada d’aquesta setmana, aquesta associació ecogastronòmica –que no té ànim de lucre i que va néixer per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos de proximitat a Itàlia el 1989 i actualment ja és a 122 països– ha anunciat l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya, que sortirà publicada al mes de novembre.