Societat

Conflicte sense sortida, continua la vaga

CATALUNYA

El conflicte entre els conductors d'autobusos que demanen dos dies de festa a la setmana i l'empresa TMB es troba en punt mort. Tant l'empresa com l'alcalde de Barcelona han demanat als treballadors del transport que abandonin la vaga per negociar, i els conductors s'hi neguen.

L'empresa ha telefonat el responsable del comitè de vaga, minuts abans de l'assemblea, i ha ofert la possibilitat de mantenir una reunió amb els treballadors el pròxim dia 28, amb la condició que abandonessin la vaga. En l'assemblea, uns 500 conductors reunits a la plaça Universitat s'han negat a accedir a aturar la vaga sense tenir cap proposta sobre la taula. Seguidament, han fet una manifestació fins a la plaça Sant Jaume, on el portaveu del comitè de vaga ha lliurat una carta a un funcionari de l'ajuntament per tal que la lliurés a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, demanant-li que faci de mediador al conflicte. Però aquest matí l'alcalde ja ha manifestat que si volen negociar, abans han d'abandonar la vaga.

Expedients disciplinaris
TMB ha obert aquest dilluns expedients disciplinaris individuals a dotze treballadors d'Autobusos per analitzar si durant la vaga convocada pels sindicats CGT i ACTUB han comès alguna de les faltes tipificades en el règim laboral intern.

La direcció proposa al Comitè d'Empresa reprendre negociacions per a l'aplicació de la nova normativa sobre pauses en la jornada, si s'anul·la la vaga. S'han registrat tres actes vandàlics més contra vehicles, i ja sumen 81.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.