Mataró repensa el projecte ReNatura amb les aportacions dels veïns
El projecte Re-Natura Mataró, de renaturalització i resiliència dels espais periurbans i urbans de la ciutat, dotat amb 6 milions d’euros amb ajuts dels Next Generation s’obre a la participació ciutadana. Dimarts que ve, a l’espai Connecta, es farà un acte de presentació on l’especialista en salut pública Carolyn Daher, que també és Comissionada de l’àmbit Ciutat Ecològica i Saludable de l’Agenda Urbana Mataró 2030 i Coordinadora de la Iniciativa de planificació urbana Medi ambient i Salut d’ISGloblal, parlarà de l’impacte del disseny urbanístic en la salut. Així mateix, el director de Serveis d’Urbanisme i Planificació de l’Ajuntament, Xavier Alemany, contextualitzarà el projecte Re-Natura Mataró; i la tècnica de patrimoni natural de l’Ajuntament, Marta Comerma, parlarà del seguiment de la biodiversitat amb ciència ciutadana.
Més verd i patis d’ombra
L’Ajuntament ja va presentar la seva proposta l’octubre passat per recuperar, millorar i adaptar a nous usos les rieres, zones verdes i patis escolars de la ciutat i fer-los més resilients al canvi climàtic. El darrers mesos s’han presentat les accions a la comunitat educativa d’escoles i instituts i al consell d’infants municipal. També s’han programat activitats d’exploració de la natura obertes a la participació activa de tothom.
El projecte preveu fins a desembre de 2025 actuar per renaturalitzar a les rieres de Sant Simó i Argentona, al Parc Central i al Parc de la Pollancreda, a 31 patis escolars i a 7 zones verdes de la ciutat.