Societat
L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major
Serà el primer del Camp de Tarragona
Falset es convertirà en el primer municipi del Camp de Tarragona, i el desè de Catalunya, en disposar d’un establiment de manipulació de caça major per donar sortida a la carn de senglar i cabirol. L’Ajuntament, impulsor del projecte, té previst que les instal·lacions de l’escorxador es posin en marxa el pròxim mes i no descarta ampliar-les en un futur. Per ara, la cambra frigorífica tindrà capacitat per a guardar vuit peces a la setmana. “Donem un cop de mà a l’agricultura i ens associem amb les societats de caçadors per donar sortida a una carn que, d’una altra manera, es fa malbé. És una qüestió d’aprofitament alimentari, però també de garantia sanitària i fins i tot de possibilitats comercials d’ampliar l’oferta gastronòmica a l’entorn de la caça major”, ha afirmat l’alcalde de Falset, Carlos Brull. Ha explicat aquest divendres en una visita a les instal·lacions que a la cambra frigorífica hi caben vuit peces a la setmana. Tot i això, s’estudiara la possibilitat d’ampliar-la més endavant. “Crec que anirà creixent, els caçadors cada vegada ho coneixeran més, ara depenem de la cambra frigorífica, si funciona ens plantejarem ampliar-la per poder tenir més capacitat”, ha asseverat. És previst que les instal·lacions es posin en marxa el pròxim mes, un cop una trentena de caçadors hagin cursat una formació.
Els establiments amb el certificat són instal·lacions amb servei veterinari oficia, són competència de Salut Pública i estan dotats dels espais necessaris per al control de malalties. Segons el consistori, la temporada de caça 2022-2023 es van capturar a la demarcació de Tarragona 6.613 peces de caça major, la majoria senglars (5.046) i cabirols (1.509).