Societat

Can Ruti desprograma 1.000 consultes externes i 50 cirurgies

La consellera de Salut, Marina Geli, assegura que la desprogramació d'activitats només serà necessària avui

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), més conegut com Can Ruti, ha desprogramat 1.000 consultes externes i 50 cirurgies programades per a avui dijous com a mesura de prevenció, després de l'incendi declarat ahir al migdia en el centre, que va obligar a traslladar 43 pacients crítics a altres centres.
Segons ha informat la consellera de Salut, Marina Geli, que es va traslladar a l'hospital, "només dijous hi haurà activitat desprogramada". L'hospital compte amb 631 llits i en el moment de l'incendi havia ingressats 566 pacients, dels quals 461 han passat la nit en Can Ruti com tenien previst.

No obstant això, en declaracions a TV3 aquest matí, Geli ha explicat que les urgències del servei maternoinfantil ja han recuperat la normalitat i que s'espera que la resta de les urgències generals ho facin al migdia.

Els sistemes informàtics que estaven interromputs a causa de l'incendi ja comencen a funcionar amb normalitat i Telefónica treballa per restablir el servei telefònic del centre hospitalari.

Un total de 43 pacients crítics han estat traslladats a altres centres, sobretot malalts de les unitats de cures intensives, coronàries, de reanimació i neonats. Deu pacients més de la unitat de pediatria van ser traslladats al matí, alguns d'ells per les seves pròpies famílies, i dotze d'hemodiàlisis greus també van ser duts a altres hospitals perquè demà realitzin les seves sessions amb normalitat. A més, van ser donades d'alta 40 persones.

Cablejat danyat
Arran de l'incendi, part del cablejat de la tercera planta es va veure danyat, fet que ha provocat el trasllat de dos grups electrògens que previsiblement funcionaran durant una setmana.

L'incident es va originar a les 12 del migdia en els vestidors dels treballadors de la planta baixa per causes que es desconeixen. Immediatament, l'hospital va activar el protocol d'emergències per a aquests casos i va intentar apagar el foc que es va estendre ràpidament pels conductes de ventilació. No va caldre lamentar ferits, a excepció de la fractura d'un bomber.

Sobre les 14 hores van traslladar a un hospital de campanya situat al costat de Ca Ruti a 110 malalts, sobretot de les plantes tercera i quarta, com mesura preventiva i per ordre dels Bombers.

Manteniment i neteja de les habitacions
A partir de les 16 hores va ser necessari intensificar els serveis de neteja i manteniment perquè els pacients tornessin a les seves habitacions.

Geli va voler destacar que "la resposta de la gent va ser extraordinària" i va remarcar l'ajuda de 30 voluntaris de Badalona, així com dels efectius de Mossos d'Esquadra, Bombers, Guàrdia Urbana i Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM).

Es dóna la circumstància que fa tres mesos hi va haver un altre incendi, de menors dimensions, en Can Ruti també en la planta baixa de l'edifici.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera