gastronomia
El ‘hat trick’ d’Albert Adrià
L’Enigma se situa com a 59 millor restaurant del món
El xef té molt avançades les obres de la seva gelateria a la Rambla
És el protagonista d’un nou volum de Montagud Editores
El xef Albert Adrià ha fet un hat trick. El seu restaurant Enigma de Barcelona acaba de ser considerat el número 59 del món (fins ara era el 82), està a punt d’obrir la seva gelateria a la Rambla (les obres estan ja molt avançades) i Montagud Editores presentarà la setmana que ve un llibre, el quadern gastronòmic Apicius 42 amb la història de la cuina de cinc autors, entre ells i el principal, perquè ocupa la portada, Adrià.
El proper dia 5 de juny el prescriptor The World’s 50 Best Restaurants i des de Las Vegas anunciarà quins son els nous cinquanta millors restaurants del món. A Catalunya l’esperança és que el títol se l’emporti el Disfrutar, actualment el segon millor restaurant del món segons aquesta llista. El cas és que dimecres el prescriptor va donar a conèixer des de Londres la llista dels millors restaurants a partir del 51 i fins el 100. I la sorpresa ha estat que l’Enigma ha passat de la 82 posició a la 59, una avançada molt important. En aquesta llista no hi ha cap altre restaurant català.
Amb aquest premi sota el braça Adrià es prepara per obrir aquest mes de juny la seva gelateria al número 134 de la Rambla, al costat de la botiga de Torrons Vicens. Les obres del que serà una gelateria d’autor ja estan molt avançades.