SOCIETAT
Una vintena de persones de tot Catalunya participen en cursos de pasturatge a la Conca de Barberà
Concactiva organitza la proposta per donar a conèixer un ofici en perill de desaparèixer
Al primer tast de pasturatge que organitza Concactiva per conèixer de prop l’ofici han acudit a la Conca de Barberà una vintena de persones d’arreu de Catalunya. Tenen perfils molt diferents: des d’aquells que tenen un projecte en ment, fins altres que han tingut un primer contacte amb el sector. “A l’inici anàvem a cegues i pensàvem que no generaria interès”, ha afirmat a l’ACN Carles Herèdia, tècnic de l’entitat. De fet, la bona acollida de la proposta ha sorprès tant a Cooncativa com al Museu Terra, que també impulsa els cursos. Un dels participants ha estat Pere Caselles, un jove que tot i a ser mecànic, està interessat en la gestió forestal. Es va traslladar de Montblanc a Caldes de Montbui, fa un parell d’anys, a la finca d’uns amics per ajudar-los amb el bestiar i la neteja de l’espai. Té clar el seu projecte: vol tenir un ramat de vaques de l’albera destinades a la neteja dels boscos i no per a la producció.“Vaig presentar la proposta al Departament d’Acció Climàtica, però com que no és un projecte de carn ni de llet no consideren que sigui un model a seguir”, ha lamentat Caselles, assegurant que no l’han ajudat “en res”. Pel que fa al curs, i tot i tenir coneixements previs, Caselles ha celebrat la seva creació. “Tot i que t’hi hagis dedicat, està molt bé, perquè t’ofereixen una visió més amplia del sector i pots aprendre altres maneres de fer”, ha afegit. De moment, els 25 alumnes actuals finalitzaran aquest curs de sis sessions i una durada de tres setmanes el pròxim dimecres 29 de maig.