GIRONA
El sopar benèfic d’Oncolliga reuneix prop de 600 persones al Palau Firal
La Fundació Oncolliga Girona ha celebrat aquest nit al Palau de Fires de Girona la 22a edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que aquest any ha reunit prop de 600 persones. Entre els assistents hi havia personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants d’algunes de les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat.
El sopar no solament contribueix a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l’entitat, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l’entitat. Aquest any la Fundació ha comptat amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola de Dansa d’Anglès, que han ballat dues peces, i de les periodistes Carme Martínez i Ma. Àngels Martínez, que han conduït l’acte.
Més persones
Durant el sopar, l’Oncolliga ha donat a conèixer les dades de la » Memòria Social 2023, recollides a la revista corporativa “A prop” que l’entitat edita anualment. L’any passat, els professionals d’Oncolliga van atendre 2.223 persones. D’aquestes, el 68% van ser dones i el 32% homes. Per tipus de càncer, el percentatge més elevat va ser el càncer de mama (35% de les persones ateses), seguit del càncer de pulmó (12,5%), el càncer ginecològic (7,5%) i el càncer de colon (6,7%).
Pel que fa a la memòria econòmica, l’Oncolliga va tenir un pressupost de 2.044.758 euros, dels quals el 71% es van invertir en la missió de l’entitat (serveis assistencials, programes d’educació en la salut, millores dels hospitals i projectes d’investigació) i el 29% restant a despeses d’estructura i administratives.
L’objectiu d’Oncolliga Girona és donar atenció als malalt oncològics, les seves famílies i els cuidadors, per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats a través d’un equip multidisciplinar format per psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció, amb el suport també de voluntaris.