Societat

societat

Impulsen la creació d’un obrador compartit de formatgeria a la Conca de Barberà

Concactiva confia que les obres s’enllesteixin a finals d’any a Montblanc

Concactiva impulsa la creació d’un obrador compartit de formatgeria i productes làctics a la Conca de Barberà. L’entitat creada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà confia que les obres s’enllesteixin a finals d’any i l’espai pugui obrir-se al públic a principis del vinent,, El projecte, però, està pendent de licitació. El tècnic Carles Herèdia explica a l’ACN que la iniciativa s’emmarca dins una estratègia compartida amb el curs d’iniciació de ramaderia extensiva iniciat el 13 de maig. En concret, es busca que els futurs pastors “es formin i puguin elaborar els seus productes, sense haver de fer una gran inversió”. Es preveu que el nou equipament s’ubiqui a Montblanc. Concactiva ja disposa de vivers destinats a la producció de vi, cava, cervesa i oli, així com l’Espai Cuina, on se situarà el nou equipament. “Tenim experiència en el sector vitivinícola amb el viver de celleristes que va ser pioner a l’Estat, i també amb cervesa artesana amb un obrador compartit, perquè les persones interessades pugui fer-ho en unes instal·lacions públiques sense haver de fer una inversió inicial”, afirma el tècnic.

El nou espai respon, segons Herèdia, a una voluntat de “donar facilitats a un sector que està castigat”. En aquesta línia, apunta que “si redueixes intermediaris i et fas tu mateix els teus productes de qualitat, no només donés suport al territori, sinó que fas que sigui més viable econòmicament aquesta activitat”. Segons Herèdia, “hi ha gent que vol dedicar-s’hi, però li falta aquest suport econòmic, que és molt important”.

Tot i que encara no s’ha fet molta difusió sobre el projecte, ja hi ha persones interessades. Durant l’última sessió del curs d’iniciació de ramaderia extensiva, que tindrà lloc aquest dimecres, els tècnics de Concactiva informaran els alumnes de la creació d’aquest nou espai, mentre aprenen a elaborar productes làctics de la mà d’una formatgeria de les Muntanyes de Prades. “A part d’impulsar formacions, s’han de crear espais que permetin als petits productors elaborar els seus productes perquè que sigui més viable econòmicament”, comenta el tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona