Societat

societat

Neixen els Roca Awards, un guardó que celebra la gastronomia i la literatura

El restaurant El Celler de Can Roca va acollir dimarts la presentació oficial dels Roca Awards, un guardó que celebra la unió entre la gastronomia i la literatura, i que vol ressaltar el paper cultural de la cuina en la societat contemporània. Els Premis Roca estan organitzats pels Germans Roca, Òscar Broc, Toni García i Pep Prieto, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la consultora de gastronomia Brandelicious.

La presentació dels premis va reunir diferents personalitats del món gastronòmic, social i polític. “Estem emocionats de presentar els Roca Awards, un projecte que destaca la importància de la gastronomia com una forma d’art i un pilar cultural. Aquests premis busquen celebrar i reconèixer aquells que narren la riquesa de la nostra cuina a través de la literatura. I estem encantats de ser-ne part”, van comentar Joan i Josep Roca durant la presentació. D’altra banda, Toni Garcia, Òscar Broc i Pep Prieto van destacar que “els Roca Awards són una iniciativa pionera que pretén valorar la literatura gastronòmica en totes les seves formes. El nostre objectiu és promoure aquest gènere, atraure personalitats rellevants i generar un impacte significatiu en l’àmbit cultural i mediàtic.”

Els premis s’estructuraran al voltant de diversos esdeveniments i activitats clau, incloent-hi un sopar temàtic anual a El Celler de Can Roca, on els germans Roca acolliran un grup de xefs seleccionats per marcar l’inici de cada convocatòria. A més, s’organitzarà un Concurs Popular de Relats Curts en català en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona, coincidint amb Sant Jordi, on el relat guanyador serà anunciat durant la gala. La culminació de l’esdeveniment serà la Gala d’Entrega de Premis, que tindrà lloc el 22 d’abril de 2025 a El Celler de Can Roca, on es reconeixeran els guanyadors en diferents categories de literatura gastronòmica.

Els guardons que es lliuraran són: el Premi Nacional i Internacional Daniel Redondo (fent honor al difunt cap de cuina de Can Roca, aquest premi reconeixerà obres publicades en català, espanyol i anglès, abastant biografies, assaigs, receptes i història): el Premi a Obra No Publicada; el Premi al Millor Article o Treball Periodístic Publicat i el Premi al Millor Relat Curt en Català. Els premis en categories d’obres publicades inclouran una dotació econòmica, mentre que les obres no publicades tindran l’oportunitat de ser publicades per una gran editorial com és Penguin Random House.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia