Acampada a la UAB per exigir que es trenquin relacions amb Israel
El Claustre preveu portar a votació una moció a favor de l’alto al foc a Gaza
Desenes d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acampen des dimarts a la plaça Cívica del campus universitari en solidaritat amb Palestina i per exigir que es trenquin relacions amb Israel, després de l’onada de violència que està deixant milers de morts civils a l’altre extrem del Mediterrani. La protesta, seguint l’exemple de la que es va fer a la Universitat de Barcelona (UB) i que va acabar el 24 de maig, es mantindrà almenys fins dijous, quan el Claustre preveu portar a votació una moció a favor de l’alto al foc a Gaza.
Els estudiants, però, reclamen que el text, que no és vinculant, no quedi en paper mullat i es tradueixi en accions tangibles, com la fi dels acords amb els centres universitaris israelians i l’establiment de noves relacions amb universitats palestines.
Més d’una vintena de tendes repartides a un dels extrems de la plaça Cívica de la UAB i a l’accés de FGC s’hi han instal·lat. Una de les responsables de l’acampada, Júlia Revilla, explicava a l’ACN que la moció que es vota “no és vinculant” i que per tant caldrà “fer pressió” perquè el Rectorat acabi aplicant els acords. Amb tot, però, Revilla assegura que la direcció de la universitat es mostra “oberta al diàleg” i espera que segueixi l’estela de la UB.
Des de l’acampada de la UAB, els estudiants volen denunciar el “paper còmplice” de les universitats, els governs i les empreses amb el “genocidi del poble palestí”. És, diuen, una de les “pitjors massacres” que ha viscut la generació actual. Així, critiquen el paper dels estats, que “es desentenen dels crims comesos per l’estat d’Israel, ja que defensen els seus propis interessos econòmics”. Exigeixen a la UAB que “trenqui tota mena de relacions amb l’estat genocida d’Israel i amb totes les empreses que col·laboren en la destrucció del poble palestí”. A l’Autònoma això passaria per suspendre la mobilitat d’estudiants i docents, així com els acords amb universitats d’Israel. També trencar acords amb empreses que consideren “còmplices del genocidi” i que ofereixen pràctiques a la universitat o teixir noves relacions amb centres palestins.