Societat

societat

Bateria de mesures per aconseguir habitatge assequible

Concedir sòl públic a promotors privats és una de les propostes del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

Concedir sòl públic a promotors privats perquè impulsin lloguer assequible és una de les propostes del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya (CADIC) per augmentar l’oferta d’habitatge i frenar així l’escalada de preus. És una de les 13 mesures incloses en un document fet públic avui que reclama fomentar la col·laboració publico-privada. L’informe també apunta que cal que el sector públic doni “suport financer per assegurar la viabilitat de les operacions privades” i establir un marc jurídic “estable i segur”.

La principal proposta del Consell és que les administracions públiques, sobretot els ajuntaments, alliberin sòl i el posin a disposició dels promotors privats en règim de concessió perquè “construeixin, operin i mantinguin els nous habitatges de lloguer assequible”. El ponent Mario Aymerich ho ha comparat amb la concessió d’una autopista i planteja que després d’un període de 30, 40 o 50 anys –en funció del volum d’inversió– aquests habitatges reverteixin a les administracions, que no podran vendre’ls. S’asseguraria així, ha defensat, “un règim de lloguer indefinit”. El document també aposta per la creació d’una Societat Tenidora d’Habitatges Públics a Catalunya, de titularitat mixta, “per canalitzar inversions en habitatge assequible, actuant com a tenidor de tot el parc d’habitatges de lloguer de les administracions públiques”. Altres mesures plantejades pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya son “l’harmonització del marc legal de lloguers per dinamitzar el mercat”, “revisar i actualitzar el marc fiscal” o emetre obligacions a través de l’Institut Català de Finances “per impulsar el mercat d’habitatges assequibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia