Salut

salut

Les infermeres també alerten de les retallades d’estiu als CAP

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya qüestiona les mesures i retallades que s’aplicaran als centres sanitaris aquest estiu i demana “trencar” amb l’estacionalitat dels recursos del Departament de Salut. En els últims dies ha transcendit que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha demanat a alguns centres d’atenció primària (CAP) que redueixin les substitucions de vacances d’estiu per la pròrroga pressupostària. “Quan arriba l’estiu, els directors i gestors han de permetre que els professionals de la salut puguin gaudir de les vacances i, alhora, es mantingui la qualitat assistencial de la població assignada als centres d’atenció primària i salut comunitària i als hospitals”, afirma la degana del consell de Col·legis, Glòria Jodar.

El CCIIC critica que la reorganització estival dels serveis “quedi subjecta, prioritària i quasi exclusivament, a la contenció econòmica” i recorda que “tan importants són les actuacions preventives com el seguiment, tractament i actuacions especifiques, sobretot de la població infantil, la gent gran i els col·lectius més vulnerables”.

L’instrucció de limitar substitucions ha causat molt malestar entre els professionals sanitaris. A més, l’Hospital Vall d’Hebron tancarà el 24% dels llits durant el juliol, l’agost i el setembre per falta de pressupost. Salut nega retallades i parla d’”ajustaments” d’acord amb el pressupost disponible. El conseller Manel Balcells ha provat d’enviar un missatge de tranquil·litat tot i admetre que es tancaran dispositius per a cirurgies programades (no afecta les oncològiques, les cardiovasculars o urgents).

El sindicat Infermeres de Catalunya ja va advertir ahir que veia “inadmissible” que l’ICS hagi demanat a alguns CAP que redueixin les substitucions per vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES