Societat

gastronomia

La plaça Catalunya, una illa de bon menjar

Obre el Tast a la Rambla, que celebra el seu desè aniversari

S’entrega el premi Tast a la Rambla a la família Escrivà, els pastissers icona de la Rambla

Una croqueta de rostit, una altra d’espinac amb pandes i pinyons i una tercera de sobrassada amb formatge és la tapa de tres croquetes del xef Nandu Jubany que es pot comprar per sis token (sis euros) a una de les parades del Tast a la Rambla, que aquest matí ha obert a la plaça de Catalunya (perquè a la Rambla s’hi fan obres). Un total de 36 restaurants, alguns amb estrella Michelin com el del Nandu Jubany, tenen parada en aquesta mostra gastronòmica que vol ser el cap de setmana el centre culinari de la ciutat (tot i que haurà de competir amb el Meat&Fire que es farà al Moll de la Fusta). Una altra tapa exquisida i innovadora és la de Crispetes cruixents de porc cantonès, és a dir, una tapa de costelles de porc rostides amb crispetes, una autèntica delícia que cuina Casa Xica (a la parada número 27). I qui a més a més de salat vulgui menjar dolç també hi ha parades de pastisseria, entre altres les de l’Atelier, del pastisser Eric Ortuño, que presenta, entra d’altres, una llimona real farcida de llimona espectacular.

Aquest matí s’ha inagurat la desena edició del Tat a la Rambla, el carrer “més hospitalari” de Barcelona i amb més oferta culinària que avui ja no és només un tast només de la Rambla sinó de tot l’espectre barceloní.

La inauguració, a càrrec de l’humorista José Corbacho, ha tingut el punt culminant quan l’organització ha donat el primer premi Tast a la Rambla a la família Escrivà, els pastissers barcelonins que han elevat la pastisseria a categoria gurmet i que son una icona de la Rambla. El premi l’ha entregat físicament el xef Albert Adrià, xef del restaurant Enigma de Barcelona, el 59 del món segons el prescriptor The World’s 50 Best Restaurants que, com no podia ser d’una altra manera, ha demanat una ovació pels xefs del Disfrutar, avui mateix distingit com el millor restaurant del món.

La fita del Disfrutar ha planat tot el matí en el Tast a la Rambla perquè el premi posa novament Barcelona en el centre de la gastronomia mundial.

Des que ha obert les seves portes el Tast a la Rambla ja s’ha vist que serà un èxit total. Desenes de persones, entre les quals molts turistes, han aprofitat per anar a prendre uns platets i dinar. Aquesta vegada i com a novetats els platets i les begudes també es poden comprar a cada parada amb targeta (tot i que a l’entrada del recinte tancat de la plaça de Catalunya hi ha les taquilles per compar tiquets).

Una altra novetat d'aquest any és que en motiu de la Copa Amèrica es dona a conèixer les dotze cultures (culinàries) dels dotze equips participants a la Barcelona America’s Cup (els sis de la competició principal masculina, més els altres països on competeixen dones i equips juvenils). El xef Albert Ventura, del Vraba, que té un dels estands més grans a recinte de la plaça de Catalunya, cuina tapes típiques de Nova Zelanda, el Regne Unit, Suïssa, Itàlia, França i els Estats Units d’Amèrica i, a més, d’Espanya, els Països Baixos, Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia