Urbanisme

Urbanisme

L’illa Citroën es convertirà en un gran parc urbà a Sants-Montjuïc

Tret de sortida al procés per construir un gran parc urbà amb habitatges i equipaments al barri de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc. El govern municipal ha aprovat un conveni amb Stellantis España SL pel qual les instal·lacions automobilístiques de 18.924 m² que té l’empresa a l’àmbit que queda entre la rambla Badal i el carrer de la Riera Blanca, coneguda com a illa Citroën, passaran a formar part d’una gran peça de transformació urbana. Es farà una modificació puntual del pla general metropolità que permetrà incorporar les parcel·les de l’empresa i altres de municipals per ampliar l’àmbit de l’actuació urbanística fins als 35.435 m².

El parc urbà n’ocuparà 21.000 en una zona de gran densitat de població. Per fer-ho possible s’enderrocaran diferents edificis que ocupen la major part de l’illa Citroën i la connexió amb la Rambla de Badal, que ja és un passeig enjardinat.

Alhora, serà més fluida la connectivitat de l’entorn i la mobilitat transversal per als vianants, actualment barrada per les instal·lacions de Stellantis España SL en funcionament. A més, la intervenció facilitarà l’accés a l’estació del metro de Santa Eulàlia, situada a pocs metres, i millorarà l’accessibilitat a l’escola pública de primària de Cavall Bernat, que guanyarà més de 1.000 m².

Pel que fa als equipaments, s’hi reservaran prop de 3.000 m². Els desnivells entre el calaix ferroviari de Sants i la nova zona verda es podran salvar mitjançant zones verdes en rampes, amb equipaments a sota.

En matèria d’habitatge, es construiran 100 pisos protegits públics i 110 de privats lliures.

Mentre duri tota la tramitació, les instal·lacions de Stellantis continuaran amb la seva activitat automobilística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.