Medi ambient

Beuda

Vint anys del vessament de 25.000 litres de fuel de La Confianza de Beuda al Fluvià

Ahir va fer justament 20 anys del vessament de 25.000 litres de gasoil de la paperera La Confianza LC Paper de Beuda, i ho va recordar amb una piulada a la xarxa X –l’antic Twiter– l’aleshores administrador, Joan Vila: “Vam tenir un greu vessament de fueloil al riu. Allò va significar un abans i un després a l’empresa i en la meva persona.” Ja en declaracions a aquest diari, Vila hi va afegir: “ L’empresa va quedar molt tocada des del punt de vista financer i moral. Vam prendre la decisió de posar en marxa un nou projecte d’una nova màquina de paper tissú que augmentaria la productivitat de l’empresa i li donaria futur per molts anys.” I hi va afegir: “Es va ampliar el capital, amb l’entrada de nous socis, i es va executar el projecte amb una inversió de 18 milions d’euros, amb moltes innovacions en estalvi d’aigua i d’energia, que encara avui ens fa referent en el món del tissú.”

Un mes després de les tasques de neteja, es van dur a terme les analítiques bioquímiques i els controls demogràfics de les espècies vegetals i animals, però, ja en un moment en què el Departament de Medi Ambient deia que l’afectació no era greu. De fet, el mateix Vila va detallar que es van destinar 900.000 euros a la neteja. “Vam netejar pedra a pedra i no hi va haver ni un peix mort”, indica.

El vessament es va produir per una avaria en una vàlvula d’un tanc de fuel i la fuita va arribar al riu a través del canal industrial. Va estar vessant durant una nit i matinada, i quan els responsables se’n van adonar, van avisar immediatament l’ACA. Van quedar afectats 2,5 quilòmetres de riu, fins a la resclosa de Serinyà. A part de les tasques de neteja, es va recomanar no bombar aigua del Fluvià i es va analitzar l’aigua dels pous de la rodalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil inclusiva als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona