Societat

El GEiEG rep el primer premi Josep Saguer als valors republicans

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) ha rebut el primer premi Josep Saguer als valors republicans, que entrega Esquerra Republicana de Catalunya. Aquest guardó té l’objectiu de ser un homenatge a Josep Saguer, militant republicà que va ser regidor de l’Ajuntament de Girona i delegat d’esports de la Generalitat, així com un apassionat de l’atletisme, el ciclisme i el senderisme.

El jurat del premi Josep Saguer, format per membres destacats de la societat gironina, la presidenta de Dones Republicanes i el president d’Esquerra Girona, va valorar la trajectòria del GEiEG en la promoció i formació esportiva, així com la seva implicació en el foment dels valors de la solidaritat, el respecte i el suport mutu. Joan Sibill, president d’Esquerra, ha dit que l’objectiu del premi és “reconèixer el treball” de les persones i entitats que “fan possible la continuïtat dels valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat.” Sílvia Martínez, presidenta de Dones Republicanes, ha destacat que la vinculació del GEiEG amb la “comunitat i societat gironines” va més enllà de l’esport i engloba, també, activitats socials i culturals.

Maria Antònia Prats, vídua de Josep Saguer, que va morir el març de l'any passat, ha entregat el premi a Francesc Cayuela, president del GEiEG, que ha destacat la importància que Saguer donava als valors de companyonia i respecte en l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.