Societat

Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Uns 460.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona entre divendres i dissabte

Interior activa un dispositiu amb més de 2.000 efectius per a Sant Joan i més d’un miler de controls

El Departament d’Interior ha activat un dispositiu extraordinari per a la revetlla de Sant Joan que enguany es caracteritza per un “triple impacte”: cap de setmana llarg, revetlla i Gran Premi de F1 a Montmeló, segons ha destacat el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena. Crida a la “responsabilitat” i “la prudència” davant la coincidència dels tres factors. El Servei Català de Trànsit calcula que entre divendres i dissabte sortiran uns 460.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona i que en tornaran uns 280.000 dilluns entre el migdia i la nit. L’AP-7 i les vies de la costa tornaran a ser les que concentraran més trànsit en un cap de setmana en el que es preveu una alta mobilitat a les carreteres catalanes. El dispositiu extraordinari inclou la realització de més d’un miler de controls amb la participació de 1.366 efectius de trànsit. En concret, es faran 315 d’alcoholèmia i drogues, 161 de seguretat passiva, 203 de motocicletes, 190 de distraccions, 158 de velocitat i 79 de transports. El dia 24 de juny, a més es faran 75 controls específics de drogoalcoholèmia amb la participació de 412 agents. En l’àmbit de la seguretat ciutadana, els mossos mobilitzaran 2.025 efectius per al dispositiu de Sant Joan i també es comptarà amb l’activació d’uns 2.000 agents de les 217 policials locals.

El Cos d’Agents Rurals amplia de 3 a 4 dies l’operativa de la revetlla de Sant Joan. El dispositiu en el qual participaran més de 400 efectius. Es dedicaran prioritàriament al control de la correcta ubicació i realització de les fogueres i ús de material pirotècnic. Pel que fa als Bombers de la Generalitat també es reforçaran amb una mitjana de quatre bombers més per parc, segons ha explicat aquest dijous Elena. L’any passat , entre les vuit del vespre del 23 de juny i les vuit del matí del 24, van registrar 934 avisos, majoritàriament per incendis urbans i focs de vegetació. Els avisos es van concentrar a les regions metropolitanes. El conseller ha apuntat que tot i que gràcies a les pluges la situació de perillositat per risc d’incendi ha disminuït, continua sent elevada. Per últim, el telèfon d’emergències 112 també es reforçarà amb una previsió de fins a 91 gestors, vuit comandaments i un tècnic de suport de sales operatives, amb un total de 100 persones en la franja de més activitat. I és que la nit de la revetlla és, juntament amb Cap d’Any, la de més activitat en aquest servei. Així, durant les franges de més trucades hi haurà fins a 61 gestors més que en una setmana normal.

La lluita contra les violències masclistes és un altre dels punts que recull el dispositiu especial. Es planificaran rutes segures amb el patrullatge policial en sortides d’aquests espais d’oci i en el recorregut cap al transport públic.També es garantirà la seguretat en el tancament dels locals d’oci i al seu interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’impulsa la creació dels Consells de Barri i els Consells Sectorials

vidreres
SOCIETAT

Els comerciants del carrer de les Ballesteries defensen el turisme

girona

Situen la UdG entre les 10 universitats espanyoles més transparents

girona
societat

El Síndic retreu “laxitud” en la supervisió del pres que va matar la cuinera de Mas d’Enric

El Catllar
societat

La planta de biometà instal·la un sistema per acabar amb les males olors

La Galera

El bus nocturn que enllaça Girona i la Costa Brava mantindrà les parades

girona
societat

Fre a noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i salons de manicura a Ciutat Vella

Barcelona
gastronomia

Obre un nou espai gastronòmic al Maremàgnum

Barcelona

Enfonsant el poliesportiu de Glòries

Barcelona