Societat

SOCIETAT

Un festival neonazi a Santa Susanna fa que el Maresme es declari antifeixista

El ple del Consell Comarcal del Maresme, celebrat dimarts, va aprovar una moció en la qual declara el territori antifeixista i expressa la seva preocupació per la proliferació de discursos d’odi arreu d’Europa. L’episodi que ha provocat la reacció de l’ens supramunicipal, però, cal buscar-lo més a prop. En concret, en la celebració del festival Chaos in the sun d’ideologia neonazi el passat 31 de maig a la masia privada Mas Alemany de Santa Susanna que va ser denunciat per la plataforma Alt Maresme Antifeixista. Els assistents al festival es van hostatjar en un hotel de Calella i es van passejar pels carrers de la ciutat mostrat simbologia nazi i encenent les xarxes socials. A la trobada van actuar una desena de grups musicals. Alt Maresme Antifeixista va lamentar que aquesta fos la segona edició del festival i que era il·legal, perquè es cobrava entrada per accedir als concerts. L’any passat, segons la plataforma, es va reunir un centenar de persones vingudes d’arreu d’Europa que es van allotjar, com en aquesta ocasió. en hotels de la zona.

El text de la moció del Consell Comarcal remarca que el Maresme és una comarca d’acollida i que cal “plantar cara davant tota divulgació de discursos que tenen per objectiu ser un atac clar als drets humans, als drets de les dones, de les persones migrades i del col·lectiu LGTBI”. La moció va ser presentada i aprovada pels grups comarcals de la CUP, ERC, En Comú Podem, Ara Pacte Local, Junts i PSC. El PP i Vox es van abstenir. La moció es traslladarà a la trentena d’ajuntaments de la comarca i dona un toc d’atenció al Consorci de Turisme Costa del Maresre perquè faci reflexionar al sector sobre les afectacions negatives que aquesta esdeveniments poden tenir sobre la promoció turística de la comarca.

Festa amb persmisos

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, s’ha mostrat contrariat per “l’interès d’algú de voler atacar la imatge de Santa Susanna”. L’alcalde ha volgut emfatitzar que la celebració del Chaos in the sun es va fer en un espai privat, que ell no va autoritzar res i que l’esdeveniment “disposava de tots els permisos, inclòs el del Departament d’Interior”. “Tota la gent que hi va assistir accedia al recinte directament des dels busos que els duien d’un hotel de Calella i aquí no es va generar cap problema”, insisteix i reafirma que a Santa Susanna no es va hostatjar ningú del grup. Campolier calcula en unes 180 persones les assistents al festival que no es va allargar més enllà de la mitjanit. “Si m’haguessin demanat un espai públic els hi hagués dit que no per evitar problemes, però el festival es va fer en un lloc privat i repeteixo que tenia tots els permisos en regle”, assegura.

Per la seva banda, l’alcalde de Calella, Marc Buch, segons recull l’emissora Ràdio Calella TV, ja va mostrar en el seu moment la disconformitat amb els establiments turístics de la ciutat que havien obert les portes als assistents al festival. “Val la pena omplir habitacions a qualsevol preu?”, es va preguntar el cap del govern calellenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia