Administracions

Comencen els treballs per a la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

Olot vol recuperar les figures dels tres sants que van presidir la façana de l’església de Sant Esteve fins que van quedar destruïdes durant la Guerra Civil. Amb la voluntat de recuperar el patrimoni artístic de la façana, l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura ha tirat endavant una iniciativa que ha permès enllestir la rèplica de l’estàtua de Sant Esteve.

L’escultura feta al taller d’imatgeria religiosa de l’Art Cristià d’Olot serà la primera a instal·lar-se al temple i han obert una campanya per rebre donatius per fer les figures de Santa Sabina i Sant Valentí. Les tres imatges originals van ser enderrocades i destrossades el juliol de 1936 i només se’n van poder recuperar els caps i petits fragments. La previsió és que la setmana que ve comencin els treballs d’instal·lació de la primera escultura mentre continua la campanya de recollida de fons per FER les dues restants.

L’església de Sant Esteve d’Olot, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya des del 1993, va ser construïda entre el 1750 i el 1763. La façana monumental que es pot veure en l’actualitat es va acabar d’aixecar durant la darrera dècada del segle XVIII de la mà dels artistes Ildefons Diví i Francesc Barilli, encarregats de crear les imatges dels tres sants de dos metres d’alçada, pedra picada i d’estil classicista que ocupaven la part principal de la façana fins al segle XX.

Aquest monument neoclàssic; d’una sola nau i planta rectangular, va patir greus destrosses durant la Guerra Civil. En concret, les tres imatges de Santa Sabina, Sant Esteve i Sant Valentí així com la creu de la part superior de la façana van ser enderrocades i destrossades el juliol de 1936. De les tres figures principals només se’n va poder recuperar els caps i petits fragments que es van conservar a l’antic Museu Parroquial. L’antiga creu daurada es va poder reinstal·lar per una altra de similar de pedra el 1955, gràcies al treball que va impulsar la mateixa parròquia. No obstant això, les tres fornícules de la façana han quedat buides durant tots aquests anys, ja que l’actuació es va anar posposant per poder resposta a necessitats més urgents com la reconstrucció de la teulada i del campanar del santuari de la Mare de Déu del Tura, les intervencions de l’interior de l’edifici o la consolidació de Sant Esteve que es va portar a terme a l’any 2020.

Arran la finalització de la neteja de la façana d’ara fa 4 anys, es va poder iniciar la campanya per a la restitució de les tres imatges. L’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari de la Mare de Déu del Tura va encarregar-se d’impulsar aquesta iniciativa a través de la recollida de donatius que ha permès construir una de les tres figures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot