Societat

suïssa

Dos morts i un desaparegut pel desbordament del riu Roine

El fenomen ha provocat el tall de carreteres, la interrupció del subministrament elèctric i algunes evacuacions

Dues persones han mort i una està en parador desconegut a Suïssa a causa d’un lliscament de terres al cantó de Ticino, al sud del país, provocat per les fortes tempestes del cap de setmana, que, a més, han fet desbordar diversos rius, entre els quals el Roine, segons informa Efe.

El lliscament de terres s’ha produït a la vall del Maggia, on les carreteres han quedat tallades, almenys un pont ha quedat destruït i s’han evacuat diversos càmping i alguns habitatges al costat de les ribes del riu alpí. Tres valls més han quedat aïllades i a la zona s’ha interromput el subministrament elèctric i el d’aigua ha quedat contaminat. La policia ha demanat a la població que limiti els moviments, segons ha informat la televisió nacional suïssa RTS.

Més a l’oest, al cantó de Valais, on hi ha el curs alt del Roine, el riu s’ha desbordat en diverses zones i ha obligat a evacuar centenars de persones entre Briga i Sion, la capital cantonal. La situació ha obligat a interrompre el transport ferroviari en algunes zones de Valais, així com el trànsit a l’autopista A9, a la mateixa zona on s’han ordenat les evacuacions.

Les autoritats de Valaois han recomanat evitar tot desplaçament no urgent a la zona baixa de la vall o acostar-se a les ribes del riu, que en el seu curs mitjà forma el llac Léman, el més gran de l’Europa Occidental, per després travessar grans ciutats com Ginebra, Lió, Avinyó i Arles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia