Infraestructures i serveis

MOBILITAT

Endreça semafòrica a la plaça Doctor Trueta de Platja d’Aro

L’Ajuntament de Platja d’Aro ha fet instal·lar tres grups semafòrics per regular la cruïlla del giratori de la plaça Doctor Trueta, on conflueixen les avingudes S’Agaró, Madrid i Costa Brava i dos carrers, Juli Garreta i Josep Maria Vilà. Els dispositius estaven previstos des de fa més d’un any, però, finalment, encara que la tramitació havia quedat deserta, es van activar les obres amb caràcter d’urgència a principi de juny perquè poguessin funcionar durant la temporada d’estiu.

L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que la nova regulació de la cruïlla ja “va entrar en funcionament la setmana passada, pel pont de Sant Joan, i amb relativa normalitat”, ja que no han registrat cap increment notable de les retencions que, en moments puntuals de la temporada alta, es registren al nucli de la zona d’oci i botigues. Segons Jiménez, els “comerciants estan satisfets”, i justifica la mesura per la necessitat de pacificar una cruïlla neuràlgica, on abans hi havia hagut el complex recreatiu del Màgic Park i on, des de l’any passat, amb l’obertura d’un hotel i grans locals de franquícies com ara Lefties, Sprinter i la perfumeria Druni, l’afluència de vianants s’ha disparat.

Ni primers, ni últims

El municipi ja havia optat, la dècada passada, pels primers semàfors per regular la intersecció de la plaça de la Vila, entre les avingudes S’Agaró, Castell d’Aro i Cavall Bernat, que en aquell moment va generar alguns dubtes però avui està plenament normalitzat. Pel que fa a l’afluència de vehicles, va a l’alça després de la pandèmia. I les dades de les càmeres lectores de matrícules del municipi van registrar, dilluns passat, el pic màxim de matrícules diferenciades circulant en aquestes dates (50.300) i de passos pels punts de control (168.453) en un sol dia. En l’agregat del pont, i comptant l’esdeveniment dels focs de la revetlla, el nombre de matrícules va davallar, però el de desplaçaments va assolir el pic de 436.711.

Aquest estiu, amb la nova cruïlla semafòrica, es mantindrà la convivència entre cotxes i vianants a la zona comercial de l’avinguda S’Agaró de Platja d’Aro, on també funciona un altre semàfor al pont sobre el riu Ridaura. A Castell d’Aro en van instal·lar un altre, amb control de velocitat, al tram més pròxim a l’accés de la rotonda de les Ovelles sobre la C-31. A S’Agaró en preveuen un de nou entre el giratori de la Rosa dels Vents i el parc de Sant Ramon i la nova urbanització d’Oest de Sant Pol, on els vehicles circulen ràpid i es registren accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia