Societat

societat

Restablerta la circulació de trens entre l’Ametlla de Mar i Vinaròs afectada per les fortes pluges

La incidència a l’R14, R15 i R16 ha estat provocada per una baixada de tensió

El servei de mitjana i llarga distància Barcelona-València també ha quedat recuperat

Protecció civil manté activada l’alerta INUNCAT, des d’aquesta matinada, per previsió de fortes crescudes al riu Ebre

La circulació de trens de l’R14, R15 i R16 entre l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre, i Vinaròs, a Castelló, ha quedat restablerta després de les afectacions provocades per una caiguda de tensió entre ambdues estacions. El servei també s’ha recuperat als trens de mitjana i llarga distància Barcelona-València. L’avís s’ha donat a les 7.50 h i, des d’aleshores, Adif ha estat treballant per restablir el servei. Amb la recuperació de la circulació, Protecció Civil ha desactivat la prealerta del pla Ferrocat

Activada alerta INUNCAT

Aquesta matinada protecció civil ha activat l’alerta INUNCAT per previsió de crescudes sobtades a la conca del riu Ebre. Tot després que la Conferencia Hidrográfica del Ebre (CHE), hagi emès una notificació informant-ne. En la nota alertava que podia afectar barrancs i afluents de petites dimensions (amb un temps de concentració inferior a les 3 hores) a les zones pertanyents a la demarcació hidrogràfica de l’Ebre.

En aquest sentit els Bombers han rebut 24 avisos per les fortes pluges entre les 22 h del diumenge i les 9 h d’aquest dilluns. Segons ha informat el cos, la majoria s’han registrat a Lleida, amb un total de 14 . Els més destacats s’han produït a dues residències geriàtriques de Balaguer, que han quedat inundades arran dels aiguats. És la residència Santa Maria i la planta soterrada de la residència Sant Domènec, tot i que no ha calgut evacuar cap usuari. Bombers de la Generalitat treballant en aquest dos incidents. Alhora, el telèfon 112 ha rebut fins a les 7 h 34 trucades relacionades amb 24 expedients per l’alerta del pla Inuncat, principalment des de la comarca de la Noguera (13). També s’han registrat diverses trucades des de Balaguer (11), Sagàs (5), i Espot (4). El cos ha informat que la majoria d’avisos s’han donat per caigua d’arbres.

Consells d’autoprotecció per a la ciutadania

Davant d’aquesta situació, protecció civil alerta que cal evitar els desplaçaments en vehicle i mai aparcar en rieres o punts subterranis inundables. També recomana no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. I informa que cal circular preferentment per les rutes principals i les autopistes, moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat, entre d’altres recomanacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar

Amplien l’àrea de descans de la piscina amb una nova zona esportiva

Vilablareix
medi ambient

Mataró rescindirà el contracte del servei d’informadors ambientals que estan en vaga

mataró

Veïns del bloc de la Creueta temen que el nou propietari els obligui a marxar

girona
serveis

Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada unides des d’avui amb el bus exprés

Igualada
urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Barcelona
societat

Ferrer avisa que les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

girona