Societat

societat

Ferrer avisa que els autors de les destrosses de Girona i Figueres no quedaran impunes

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha defensat la no intervenció del cos policial en la destrossa de cinc habitatges a Girona la setmana passada i tres a Figueres aquest cap de setmana, però ha avisat que s’han fet identificacions i s’han obert diligències perquè els autors responguin davant la justícia. Així ho ha explicat aquest matí a una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha volgut aclarir que “una cosa és que en aquell moment la decisió operativa fos la de no intervenir i l’altre cosa és que hi hagi impunitat per aquestes persones. A Catalunya qui la fa, la paga”.

També ha respòs a les declaracions que l’intendent Xavier Domènech, sotscap dels Mossos a la regió de Girona, que va fer sobre l’actuació policial en aquests episodis, i a les crítiques de SAP-Fepol, que va apuntar que a Catalunya hi ha zones irrecuperables. “Em sembla irresponsable dir que estiguem preparats perquè hi hagin zones irrecuperables a Catalunya. La policia ha d’entrar i entrarà a tots els barris de Catalunya quan sigui necessari” ha declarat Ferrer. També ha volgut recordar que “des de fa una setmana estem gestionant un dispositiu complex. El cos de Mossos d’Esquadra ha desplegat un dispositiu extraordinari perquè els efectius d’Ordre Públic i les Unitats Especials puguin donar resposta en cas d’incidents crítics”.

Pel que fa als fets que van tenir lloc divendres a la nit a Figueres, el director dels Mossos d’Esquadra ha explicat que no era el primer avís que el cos rebia sobre “grups de persones que sortien de Girona per anar a venjar-se a Sant Joan de Figueres”. En aquest sentit, ha remarcat que “en múltiples ocasions” hi ha hagut unitats dels Mossos que han anat a aquest barri per protegir-lo”. De fet, ha apuntat que les directrius de divendres “eren intervenir”, però que el comandament operatiu “va preferir quedar-se en posició de fer identificacions i obrir diligències quan va arribar i va trobar-se que hi havia prop de 300 persones”, ha remarcat.

Ferrer també ha aprofitat per llançar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que els vuit milions de catalans “poden estar tranquils” perquè a Catalunya la policia és un cos “altament professionalitzat i el Govern posa a la seva disposició els recursos perquè pugui intervenir quan considerin oportú i proporcionat”. Alhora, ha insistit que també ofereix els mitjans i recursos “perquè la policia pugui fer una investigació i portar davant la justícia els responsables de qualsevol actuació que sigui tipificada de delicte”.

El director dels Mossos d’Esquadra també ha explicat que un familiar del presumpte autor del crim de la Font de la Pólvora va anar a buscar algunes pertinences a un dels pisos destrossats de Figueres i va haver de trucar el 112 perquè va rebre amenaces de mort.

Ferrer ha detallat que en un moment donat “va requerir la intervenció de la policia per garantir la seva seguretat i poder sortir” i ha explicat que aquest incident “forma part dels supòsits que els Mossos contemplaven que passessin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar