Urbanisme

urbanisme

Les màquines entraran al Parc Joan Miró de Barcelona el 15 de juliol

Els veïns alerten de que l’Ajuntament ja té una data per començar la instal·lació de la zona tècnica per l’ampliació de la L8 al Parc, fet que comporta una tala d’arbres de la pineda

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic les obres previstes per aquest estiu i ha anunciat que preveu començar la instal·lació de la zona tècnica per a l’ampliació de la L8 al Parc Joan Miró a partir del 15 de juliol. Aquesta actuació implica la tala d’arbres de la pineda de l’espai verd, fet que ha provocat darrerament les queixes d’associacions veïnals i ecologistes.

“L’Ajuntament ha deixat caure, no s’ha molestat en adreçar-se a la Plataforma que fa dos anys fa d’interlocutor sobre el tema, que aquest 15 de juliol entraran les màquines a la zona de l’arbreda que pretenen ocupar com a zona logística de l’ampliació de la L8 de FGC”, han denunciat les entitats en un comunicat en el que asseguren que la indignació veïnal augmenta, i que aquests dies n’estan apareixent mostres diverses al’entorn del Parc, amb una revitalització de “l’apadrinament veïnal” dels 118 arbres afectats, i amb cartells i pancartes.

Els denunciants recorden que a l’Ajuntament de Barcelona es van aprovar en el seu dia diverses mocions demanant que es busque ssin alternatives. I 51 entitats, moltes d’àmbit general -com la FAVB, CCOO de Catalunya, Greenpeace o Ecologistes en Acció-, més milers de ciutadans, han signat el manifest de la Plataforma “Salvem el Parc Joan Miró” reclamant-ho.

“Hem plantejat alternatives raonables. I ara tenim nous arguments, com la Llei de Restauració de la Natura aprovada pel Parlament Europeu -i recentment convalidada per la Comissió Europea- que, entre altres moltes coses, reclama protegir les arbredes consolidades de les grans ciutats”, afegeixen els signants del comunicat.

Aquests també critiquen que l’Ajuntament posposa uns quants anys el projecte acordat d’obrir uns vials i construir habitatge i equipaments públics per incorporar una part del recinte de la Fira al barri del Poble Sec, cosa que encara faria més raonable l’ús temporal del pavelló 2, zona on els veïns consideren que és on s’hauria d’instal·lar la zona tècnica.

“Seguirem denunciant la barbaritat que estan apunt de fer, de carregar-se aquest estiu una arbreda de l’únic gran parc que tenim, declarat a més -amb l’emergència que patim- refugi climàtic. Seran com a mínim cinc anys d’obres, i estem treballant-ho amb laSindicatura de Greuges de Catalunya i la de Barcelona, i si cal fins i tot amb la Fiscalia deMedi Ambient”, segueix el comunicat. Amb la pressió ciutadana les entitats han aconseguit reduir una mica la zona afectada i salvar una setantena d’arbres, però lamenten que segueixi havent-hi més d’un centenar d’arbres amenaçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia