Societat

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

A partir d’aquest dilluns els veïns i veïnes de Campdorà estan connectats amb el centre de Girona en transport públic gràcies a l’augment de freqüències de la línia de bus interurbà que connecta la ciutat amb l’Escala.

A més de la nova parada a Campdorà, la línia també incorpora dues parades al barri de Pont Major, una de les quals davant de l’institut Narcís Xifra. Fins ara, dins de Girona, aquesta línia només parava a l’Hospital Josep Trueta, els Jutjats i l’estació d’autobusos, tres punts que es mantenen amb la remodelació del recorregut.

Per a aquests trajectes, no es podran fer serveis els títols propis de Transports Municipals del Gironès (TMG), però sí que es podran utilitzar els de l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de Girona.

“Aquesta nova línia permetrà connectar amb més freqüència els barris de Pont Major i de Campdorà amb el centre i alhora millorar les comunicacions amb l’àrea urbana de Girona i l’Empordà. El transport públic ha de ser una eina de present i de futur i la col·laboració entre institucions és imprescindible, sobretot quan es tracta de la mobilitat interurbana”, ha subratllat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu Displàs.

Més freqüències de pas

Una altra de les novetats és que s’augmenten les freqüències de pas i es passa de les cinc que hi havia fins ara a les set que hi haurà a partir d’aquest juliol i que s’efectuaran de dilluns a diumenge, festius inclosos.

“Aquesta millora ha estat acordada entre el Departament de Territori i les alcaldies de l’Alt Empordà per millorar la connectivitat amb Girona, afavorint així el transport públic en detriment del transport privat, així com la seguretat viària i la descarbonització. Passarem de cinc anades i tornades entre setmana i dues anades i tornades als caps de setmana a set anades i tornades diàries. Un increment exponencial del nombre d’expedicions amb un pressupost de 160.000 euros. Al seu torn, també s’incorpora una nova parada a Girona, ubicada al nucli de Campdorà, millorant la connectivitat urbana en aquest cas”, ha ressaltat, per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Girona, Sergi Albrich.

La primera expedició en direcció a l’Escala sortirà de l’estació d’autobusos de Girona a les 8 h i l’última a les 20 h. En sentit Girona, el primer bus arribarà a les 7.45 h i l’últim a les 19.45 h. La freqüència de pas serà d’un autobús cada dues hores.

Els busos connectaran Girona i l’Escala passant per Celrà, Juià, Bordils, Sant Joan de Mollet, Flaçà, la Pera, Rupià, Parlavà, Ultramort, Verges, la Tallada d’Empordà, Tor, Albons, Viladamat, les ruïnes d’Empúries i l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia