Societat

De què fa pudor Gràcia?

Urbanisme

A Gràcia, des de fa prop de tres setmanes, han inventat un nou sistema de caminar pel carrer. Com si es tractés de la coreografia d'una cançó de l'estiu o d'una versió autòctona del Chiki-chiki, moltes de les persones que pugen o baixen pel carrer Gran repeteixen la mateixa seqüència de moviments.
La pantomima consisteix a caminar revisant-se contínuament les soles de les sabates. El problema, "la pudor insuportable" amb què els veïns estan cansats de conviure. "És com si cada dia tinguéssim la sort de trepitjar una tifa de gos", explica la Mercè López, veïna del barri.

Vòmit, excrements, orins.... La llista de pudors amb les quals s'ha comparat el tuf que impera al carrer Gran, especialment a la nit, quan el trànsit cessa, és extensa. Tot i que tots els indicis semblen apuntar la recollida pneumàtica com la causant de la pudor, des de l'Ajuntament encara no n'han determinat l'origen, i asseguren que estan fent tota mena d'estudis amb l'objectiu de "localitzar la font de la pudor".

Encara no hi ha cap veredicte clar, però pel camí ja s'ha localitzat, per exemple, un televisor que obturava els canals de recollida pneumàtica.

Sant Medir
Tècnics municipals també van estudiar, en un principi, que el tuf no provingués de la cavalcada de Sant Medir, quan la pudor dels excrements de cavall barrejats amb els caramels podia haver impregnat el nou asfalt transpirable.

També han fet un seguiment de les clavegueres, perquè en època de sequera hi són habituals les males olors. De moment, però, no hi ha culpable.

"Seria lògic que la pudor pugés dels contenidors de recollida pneumàtica perquè, a Gràcia, el sistema no ha funcionat mai, com han reconegut els tècnics responsables", apunten fonts municipals, que reparteixen les culpes entre les deficiències del sistema i l'ús inadequat que en fan molts veïns.

La majoria de veïns ho tenen clar i apunten les boques dels contenidors com a responsables de les males olors. "Els clients entren mirant-se les sabates, convençuts que han trepitjat una tifa, i això em perjudica la venda", explica Antònia Molero, que regenta una botiga davant d'una de les boques de la recollida pneumàtica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.