Societat

societat

Indemnitzen amb 240.000 euros la família de la víctima per la caiguda d’una palmera el 2023

L’acusació considerava el consistori barceloní responsable del manteniment de l’arbrat

L’Ajuntament de Barcelona indemnitzarà amb més de 240.000 euros la família de la jove morta el 3 d’agost del 2023 per la caiguda d’una palmera al Raval, segons ha informat Vosseler Advocats, que representa l’acusació particular. L’acusació va presentar una reclamació contra el consistori, en considerar que era el responsable de la conservació i el control de l’arbrat. El bufet d’advocats ha recordat que l’arbre estava “en mol mal estat”, fet que s’havia denunciat prèviament per un veí, i ha defensat que el responsable del manteniment era el consistori. Finalment, les parts han arribat a una cord per tal d’indemnitzar la família, tal i com ha avançat ’El Periódico’.

L’advocat de l’acusació particular, Javier Benito, ha assegurat que es tracta d’un “exemple clar de negligència” en el manteniment de l’arbrat públic i ha assegurat que si s’hagués fet aquest manteniment adequat de la palmera, la jove “estaria viva”. A més, ha recordat que existia un avís per part d’un veí del març del 2023 sobre l’estat de la palmera, fet que per a Benito era suficient per haver fet una anàlisi més detallada. Vosseler ha considerat la indemnització “ajustada” i ha destacat la rapidesa amb què s’ha aconseguit. “És una celeritat totalment inusual en aquest tipus de casos”, ha afirmat Benito. Per al lletrat, aquesta rapidesa ha estat possible gràcies a una “bona col·laboració i comunicació” des del primer moment i la “voluntat” de l’Ajuntament per arribar a un acord.

Relat dels fets

El sinistre va tenir lloc la tarda del 3 d’agost de l’any passat, a la placeta Emili Vendrell. La palmera, que es trobava a un extrem de la plaça, va caure damunt la vertical del carrer Joaquim Costa, provocant la mort a una noia de 20 anys. En aquell moment es va obrir una investigació dels Mossos d’Esquadra i del consistori per detectar-ne les causes de la caiguda. La mort de la noia l’any 2023, va ser la segona provocada per la caiguda d’una palmera que es produeix a Barcelona amb pocs anys de diferència. El 25 d’agost de 2020 va ser un home que va morir en caure-li un arbre d’aquest tipus al parc de la Ciutadella. En aquest cas l’Ajuntament i la família de la víctima van pactar una indemnització de 104.000 euros. En aquell cas la caiguda es va deure a una “fissura indetectable”, segons un informe. El 2011 dos homes també es van veure afectats per la caiguda de part d’una palmera a l’avinguda Diagonal. En aquest cas només hi va haver ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia