Societat

L'Audiència Nacional deixa en llibertat Eduard Planells

Queden lliures l'exsubdelegat del Govern a Barcelona i tres detinguts més en l''Operació Vespa'

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha deixat en llibertat l'exsubdelegat del Govern a Barcelona, Eduard Planells, i la resta de detinguts en una nova fase de la denominada Operació Vespa, després que tots prestessin declaració. Als detinguts se'ls imputaven delictes de prevaricació, suborn i falsedat documental relacionats amb l'obtenció de permisos de treball i residència per a la màfia georgiana.

Carmen Carballada i Gerardo González, funcionaris de la subdelegació del govern a Catalunya, i Víctor Ambiela, president d'una associació d'adopció de nens russos, han estat posats en llibertat després de prestar declaració davant el jutge. Més tard ha declarat Eduard Planells, que ha negat totes les imputacions i que finalment ha estat posat en llibertat sense fiança, tot i que haurà de comparèixer cada quinze dies davant el jutge. Fernando Andreu ha declarat el secret de sumari.

Dos anys d'investigació
Andreu va obrir una investigació arran de la detenció el juny de 2005 de 28 membres d'aquesta organització criminal, al marc de la qual es van produir en la jornada d'ahir la detenció de Planells, que fins fa un mes va ocupar el càrrec a la subdelegació, la de dos funcionaris del seu departament (Gerardo González i Carmen Carballada) i un assessor extern del consolat rus Víctor Ambiela, a més del responsable d'una gestoria que realitzava tràmits per a estrangers a Terrassa, l'espanyol d'origen marroquí Elamin Akhazzan.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, arran de la investigació realitzada pel Jutjat es va tenir coneixement de l'existència d'irregularitats de rellevància penal en la Subdelegació del Govern a Barcelona que podrien tipificar-se com a delictes de prevaricació, suborn i falsedat en documents, i el principal responsable dels quals seria l'exsubdelegat Planells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.