Infraestructures i serveis

Comencen les obres per salvaguardar el Metropol

Els operaris han començat a treballar avui en les tasques de restauració dels elements arquitectònics modernistes de Josep Maria Jujol al Teatre Metropol. S’hi ha fet un estudi de la cromatologia original com a pas previ per a les intervencions de preservació que es preveu que estiguin enllestides al desembre. Amb tot, l’estat de l’històric teatre tarragoní és tan delicat que les obres de restauració s’allargaran fins a l’agost de 2025, ja que també s’impermeabilitzarà la zona de la terrassa per aturar les filtracions d’aigua. L’actuació té un cost de 600.000 euros i no deixarà la instal·lació a punt per tornar a ser utilitzada.

“Quedarà moltíssim per fer, ara únicament aturem la degradació”, ha dit avui la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, en declaracions recollides per l’ACN. La reforma integral de l’equipament encara no té data, però el consistori confia que el projecte executiu estigui redactat l’any vinent i que es pugui encadenar amb la fi de les obres que han començat aquest matí.

La previsió inicial calcula un cost aproximat de 4 milions d’euros. Concretament, s’haurà d’actuar a la platea inferior del teatre, a la zona de l’escenari i dels camerinos i la façana principal. “Ara, fem la part petita de les obres, quedarà molt per fer, l’edifici de la Rambla Nova s’ha de restaurar sencer, s’han de fer moltes obres de seguretat de la caixa escènica i dels accessos, que no compleixen amb les normatives vigents de seguretat”, ha afegit Ramos.

El Metropol va acollir l’última funció a finals del mes de maig d’enguany i es preveu que el tancament s’allargui aproximadament durant dos anys. “La ciutat s’ho pot permetre perquè no queda altre remei, el que no ens podem permetre es continuar tenint en aquestes condicions el Metropol, que és una joia del modernisme i el vaixell insígnia de l’obra jujoliana”, ha etzibat la regidora, qui ha defensat que la seva programació s’ha programat a altres espais culturals de la ciutat, com el Teatre Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.