Medi ambient

estats units

Biden anuncia 1.000 milions de dòlars per a projectes de resistència al canvi climàtic

Les ajudes volen fer front als riscos de catàstrofes naturals com la calor extrema, els incendis forestals, la sequera, els huracans, els terratrèmols i l’augment de les inundacions

El president estatunidenc, Joe Biden, ha anunciat aquest dimarts una inversió de 1.000 milions de dòlars repartits entre 656 projectes en tot el país que tenen l’objectiu de fer a les comunitats més resistents al canvi climàtic i als riscos naturals actuals i futurs derivats d’aquest.

Els projectes s’emmarquen en el programa presidencial “Invertint als Estats Units”, que proporciona finançament a partir de normatives com la Llei Bipartidista d’Infraestructura i la Llei de Reducció de la Inflació.

“Les ajudes serviran als governs estatals, tribals, locals i territorials per a fer front als riscos de catàstrofes naturals com la calor extrema, els incendis forestals, la sequera, els huracans, els terratrèmols i l’augment de les inundacions”, ha explicat en un comunicat el Departament de Seguretat Nacional (DHS, per les seves sigles en anglès).

Per al secretari de Seguretat Nacional, Alejandro Mayorkas, aquestes subvencions són “un salvavides per a les comunitats de tot el país” i els plans triats són variats, “des de grans projectes de mitigació d’inundacions fins a parades d’autobús amb ombra”. “L’impacte d’aquests projectes es mesurarà en última instància en vides salvades i catàstrofes evitades”, ha puntualitzat.

L’administradora de l’Agència Federal per al Maneig d’Emergències (FEMA), Deanne Criswell, ha apuntat que el seu organisme “continuarà centrat a aconseguir que aquests dòlars per a infraestructures crítiques arribin a les comunitats que més el necessiten”.

El DHS ha especificat que els projectes més finançats són els relatius al control d’inundacions, a la protecció d’infraestructures i serveis públics i als reglaments d’edificació, que han rebut en total 687 milions.

Alguns dels exemples esmentats són una barrera contra inundacions a curt termini en el barri Eastwick de Filadèlfia (Pennsilvània), 20 parades d’autobús ombrejades a Washington, la rehabilitació de la presa de Magalia (Califòrnia) o la substitució del clavegueram en carreteres de Decatur (Geòrgia).

El 57% dels projectes seleccionats basen les seves solucions en la naturalesa i en pràctiques que integren processos naturals en l’entorn en el qual es construiran. D’ells, el 84% es duran a terme en comunitats rurals econòmicament desfavorides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia