Societat

gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Els gelats son obra del xef pastisser Alfredo Machado

El local està connectat amb la botiga de Torrons Vicens

Avui ha obert oficialment la primera gelateria del xef Albert Adrià, el segon millor cuiner del món segons el rànquing The Best Chef Awards, responsable del restaurant Enigma, d’una estrella Michelin, que aquest mes de març ha estat considerat el 59 millor del món per The World’s 50 Best Restaurants. La gelateria Gelato Collection, al número 134 de la Rambla, porta per porta amb la botiga de Torrons Vicens (amb la que es connecta per dintre), té al capdavant el xef pastisser Alfredo Machado. Avui explicava a la premsa que “va ser durant la pandèmia que amb l’Albert vam gestar la idea d’obrir una gelateria i des d’aleshores que m’he dedicat a treballar tot el que son els gelats”.

Els gelats d’autor es diferencien de la resta de gelats que “son fets artesanalment, amb producte de temporada, sense estabilitzants ni cap producte afegit, molt baixos de sucre i d’una textura densa”, explica Alfredo Machado, que recorda que el tema de “poc sucre” és “marca de la casa” d’Albert Adrià.

Explica el xef gelater –que en realitat és el xef pastisser de l’Enigma– que cada dia “aniré a la Boqueria a comprar els ingredients, tots del dia, per fer els gelats” (avui hi havia gelat de cireres, d’albercocs, de xocolata, de festucs....).. Després els farà, com porta fent des de fa uns dies, a l’obrador que hi ha al mateix establiment. “12 quilos de gelat de cada gust al dia”, explica. Avui, de moment, hi ha dinou gustos però més endavant la idea és que cada dia n’hi hagi 20 de diferents. “Tot i que amb l’Albert n’hem fet fins a vuitanta de gustos, que anirem donant-los sortida”, diu. L’Alfredo, ara, està formant un altre gelater i d’aquí a uns mesos podrà retornar a la cuina de l’Enigma.

L’amo de Torrons Vicens, Àngel Velasco, corria avui pel local, molt content, i explicant que en moltes d’altres de les seves botigues de torrons “és possible” que a la llarga també s’hi puguin anar obrint gelateries amb el seu amic Albert, amb qui col·labora fent torrons experimentals des de fa molts anys.

L’Albert Adrià, reclòs pràcticament tot el dia a l’Enigma, ofereix amb aquesta gelateria la possibilitat de degustar un producte d’alta gastronomia a un preu assequible. Tot i que les obres per remodelar la Rambla no deixen veure la botiga Gelato Collection en tot el seu esplendor, avui, primer dia oficial d’obertura, el degoteig de clients ha estat constant i es deixa entreveure que serà un èxit més de la polifacètica família dels Adrià. De moment la gelateria només obrirà a les tardes, de les quatre fins a les deu de la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.