Societat

V de Vivenda demana a l'administració mesures "més fortes" per afegir habitatge al mercat

Demana "crear un parc públic de lloguer ampli, prohibir la venda de terra públic i limitar els beneficis dels promotors i constructors"

Una dotzena de membres de la plataforma V de Vivenda han reclamat avui davant els assistents al saló Barcelona Meeting Point el dret a l'habitatge, a la vegada que han criticat aquesta trobada del sector immobiliari, on, segons el seu parer, es reuneix la "màfia immobiliària".
Els membres de la plataforma s'han concentrat a l'exterior d'un dels salons de l'esdeveniment amb cartells en els quals es llegia frases com Sense tren ni casa, Aquí se subvenciona el totxo o Lloguer social ara, i han fet fotos a alguns visitants del saló mentre aquests aguantaven les pancartes amb les seves reclamacions.

Un dels membres de V de Vivenda, Aida Gallego, ha lamentat que s'hagi "escoltat poc la veu de la ciutadania" durant la celebració del saló en un moment, ha dit, de "crisi" del sector immobiliari.

Gallego ha assenyalat que en el Meeting Point existeixen "grans interessos" que reclamen a l'administració "que posi diners" per solucionar aquesta crisi, i ha subratllat que el moment actual hauria d'aprofitar-se per prendre mesures que serveixin per excloure l'habitatge del mercat.

"Si l'habitatge és un dret, no pot ser que el mercat el reguli i hi hagi gent que no hi tingui accés", ha manifestat Gallego, que ha reclamat "mesures més fortes", com limitar els beneficis dels promotors i constructors o prohibir la venda de sòl públic.

Diverses persones de la plataforma han intentat accedir a un dels pavellons del recinte, encara que membres de la seguretat privada es ho han impedit i fins i tot ha calgut la intervenció d'efectius dels Mossos d'Esquadra per a alliberar la zona d'entrada.

Entre empentes, els protestants han recriminat als agents de seguretat que no els deixessin accedir al saló malgrat tractar-se d'"un consorci públic".

Manifestació a Sant Andreu
Després de l'acte de protesta, els membres de la plataforma s'han dirigit cap a la plaça Orfila, al barri de Sant Andreu, on diversos col·lectius han convocat una manifestació en defensa del territori i contra l'especulació urbanística, i que, segons el portaveu d'una de les entitats que s'ha sumat a l'acte, havia reunit unes 300 persones.

Els convocants de la protesta han explicat en un comunicat que s'ha decidit organitzar-la al districte de Sant Andreu perquè es tracta d'"una àrea explotada per part de les institucions públiques i les constructores", on encara està molt present el conflicte veïnal pel desallotjament dels veïns de les Cases Barates del Bon Pastor.

Durant la concentració s'ha llançat pintura contra el Consell del districte i algunes immobiliàries i s'han fet algunes pintades en parets i algun autobus públic. Els assitents també han tallat alguns carrers i fins i tot han cremat un ninot davant de la seu d'ICV al districte de Sant Andreu. Més enllà d'aquests fets, segons han informat fonts de la Guàrdia Urbana, la protesta ha finalitzat sense majors incidències i no s'han practicat ni càrregues policials ni detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.