Societat

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Ahir es va presentar el pacte per Ciutat Vella, que, de fet, comença amb un debat que s’allargarà un any

Es vol recuperar l’espai públic i impulsar el desenvolupament del districte amb l’horitzó del 2035

Una trentena d’entitats critiquen la iniciativa, que veuen imposada, i denuncien que no hi ha diàleg

Ciutat Vella ha de deixar de ser un contenidor sense fons on s’aboqui tota la problemàtica del país
Albert Batlle
Tinent d’alcalde i regidor de Ciutat vella
No deixarem de fer esforços en inversió i no deixarem de dialogar i acordar amb tothom
Jaume Collboni
Alcalde de Barcelona

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va presentar ahir el pacte per Ciutat Vella, una iniciativa a deu anys vista que vol repensar i dissenyar el full de ruta del districte. Ciutat Vella es troba en una situació alarmant en tants aspectes que caldrà més que un pacte per elaborar una sortida a cada un. Castigat per la inseguretat, la manca d’habitatge, la immigració, el sensellarisme i per moltes altres mancances, el districte reclama molt més que polítiques a curt termini.

El pacte es va presentar ahir en societat en un acte a l’auditori del Conservatori del Liceu, al cor del Raval. A l’acte hi eren presents més de 180 representants d’entitats veïnals, associatives, esportives, comercials i culturals i altres agents polítics, econòmics i socials del districte de Ciutat Vella, principalment, i representants també d’altres districtes.

Collboni va reivindicar que el govern municipal fa i farà “un gran esforç d’inversió pública que ningú no discuteix” i va destacar diverses mesures que, segons va avançar, tindran impacte a Ciutat Vella , entre les quals hi ha l’eliminació de pisos turístics i la suspensió dels plans d’usos dels comerços del districte. L’alcalde va assegurar que el pacte i el diàleg per crear-lo és obert a tothom i que el pacte vol ser “la veu de totes les veus” de Ciutat Vella.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, va reconèixer que el districte té reptes com la seguretat, la convivència, la droga, l’emergència habitacional i el sensellarisme, i va reclamar que Ciutat Vella “ha de deixar de ser un contenidor sense fons on s’aboqui tota la problemàtica del país”.

Per part seva, el comissionat del pacte per Ciutat Vella, Ivan Pera, va dir que el pacte aspira a ser un full de ruta compartit i acordat entre l’àmbit social i els grups municipals “que sigui garantia de poder-se mantenir al llarg de deu anys” i va insistir que ho volen fer establint un diàleg amb tothom.

Segons l’alcalde, aquest pacte ha de servir per “endreçar i transformar“ el districte . La qüestió és que ho farà només a partir de tardor del 2025. De fet, fins que no arribi aquesta data el pacte no existirà, sinó que, de moment, estarà en fase de debat: “L’Ajuntament preveu definir, durant els pròxims mesos fins a mitjan 2025, un pla d’accions estratègiques per al districte i plans bianuals a través de jornades, sessions de treball i trobades, i, a partir de la tardor del 2025, es treballarà –va assegurar– en la implantació i el desplegament de les primeres accions”, expliquen fonts del consistori.

La iniciativa ha topat amb una part del veïnat, que ahir va fer públic un manifest de rebuig, i també amb veus d’exrepresentants municipals. Ahir els dos darrers regidors de Ciutat Vella, Jordi Rabassa i Gala Pin, van oposar-se al pacte , i la que també va ser regidora del districte de Junts, Mercè Homs, també va declinar de participar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona