Societat

societat

L’Espai Cràter inaugura CRÀTER 360, una experiència immersiva sobre volcans

L’Espai Cràter d’Olot ha inaugurat CRÀTER 360, una exposició que convida els visitants a una experiència sensorial a través de quatre volcans inaccessibles. L’objectiu de la instal·lació és generar un impacte visual i sensorial així com oferir una recurs pedagògic que contribueix a sensibilitzar sobre els complexos processos volcànics més inaccessibles. L’experiència combina tecnologia, ciència i art amb continguts educatius, la qual cosa enriqueix la comprensió dels fenòmens naturals que modelen el nostre planeta.

En concret, el recorregut comença a les profunditats de l’oceà, on la lava emergent es refreda ràpidament formant laves encoixinades. A continuació, es viatja a l’Antàrtida per explorar el Mont Erebus, el volcà actiu més austral de la Terra. D’allà, la proposta porta al visitant a una zona tropical al cinturó de foc del Pacífic on es pot contemplar una erupció hidromagmàtica. L’última parada et convida a l’Espai, passant pel costat de la Lluna, Mart i un cinturó d’asteroides.

Per tal d’aconseguir fer realitat tot aquest viatge immersiu, l’ús de tecnologies i el videomapatge sobre el talús de l’aflorament del volcà del Puig del Roser ha estat imprescindible. L’Espai Cràter, que ha rebut 111.809 visitants des de la seva obertura, pretén atreure visitants d’arreu del món, amb l’objectiu de posicionar Olot i la Garrotxa com un actiu turístic vinculat als valors del paisatge i el vulcanisme.

En paral·lel, tal com es va realitzar durant la inauguració del centre, els habitants de la comarca de la Garrotxa podran gaudir de l’exposició de manera gratuïta fins al 31 de desembre del 2024.

La instal·lació ha estat finançada pels fons europeus Next Generation i gestionat per l’Ajuntament d’Olot, Espai Cràter i el Consell Comarcal de la Garrotxa dins del projecte “La Garrotxa Soft & Smart Country. Destinació turística, sostenible i intel·ligent”. A més, ha estat desenvolupat per l’empresa Onionlab amb l’assessorament científic dels experts Xavier de Bolós i Adelina Geyer de l’equip de Vulcanologia Aplicada del Geociències Barcelona del CSIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró