Societat

societat

Girona crearà una aplicació destinada al turisme de natura de les hortes de Santa Eugènia

L’Ajuntament de Girona crearà una aplicació mòbil destinada al turisme cultural i de natura per millorar l’experiència de les persones visitants amb un enfocament especial a les hortes de Santa Eugènia. L’eina oferirà informació històrica i sobre el patrimoni natural, hortícola, cultural i gastronòmic de la ciutat.

L’acció, que forma part del projecte “Menja’t Girona”, té per objectiu dinamitzar l’economia local amb una oferta turística desestacionalitzada i descongestionar les zones turístiques més visitades. Alhora, també pretén posar en valor els productes locals i el patrimoni natural per augmentar la competitivitat i sostenibilitat de Girona com a destinació turística. El consistori gironí traurà a licitació el disseny, la programació i la promoció d’aquesta aplicació per un import de 183.945,03 euros.

En aquest sentit, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis, ha destacat que des de l’ajuntament “volem preservar i potenciar les hortes de Santa Eugènia com un espai hortícola amb protecció paisatgística, destacant els seus valors naturals i culturals. També busquem promoure l’apoderament de la ciutadania, l’associacionisme i la producció local saludable, en contraposició a la producció massiva d’aliments”.

L’aplicació per a mòbils i tauletes serà compatible amb Android i iOS i permetrà consultar diferents itineraris, així com implementar la realitat augmentada per enriquir l’experiència de visita a les hortes de Santa Eugènia. Estarà disponible en quatre idiomes i s’adreçarà a diferents públics, incloent-hi escoles, famílies i visitants amb sensibilitat cap a la natura.

Per altra banda, l’eina recrearà elements naturals en 3D i reconstruirà a través de la realitat virtual 16 entorns històrics i naturals de Santa Eugènia, com la sèquia Monar i la xarxa de recs, els cultius antics o les casetes de les hortes. D’aquesta manera, les persones visitants podran gaudir d’una experiència híbrida entre la interpretació real i digital de l’entorn, permetent la geolocalització del patrimoni, la personalització de rutes i una millor comprensió de l’espai visitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.