Societat

Els Moixiganguers, amb castells de 7 'in crescendo'

Article del lector

Els Moixiganguers d’Igualada han actuat aquest diumenge a Cerdanyola del Vallès conjuntament amb els Matossers de Molins de Rei i la colla local, els Castellers de Cerdanyola.

Després d’aplegar-se les tres colles a la plaça Abat Oliva, els Castellers de Cerdanyola encetaren la primera ronda amb un pilar de 4, que a continuació també va ser executat per les altres dues colles. A la segona ronda, la colla local descarregà un 4 de 6, seguit per un 3 de 6 dels Matossers i l’esperat 3 de 7 dels Moixiganguers. Val a dir que aquest 3 de 7 es va realitzar amb una pinya molt ben compactada la qual donà molta fermesa i seguretat al castell tot i els canvis de tronc. A la tercera ronda, els camisa verda de Cerdanyola descarregaren un 3 de 6, seguit per un 4 de 6 pels camisa marró d’argila de Molins de Rei, i per un 4 de 6 amb agulla descarregat àgilment pels camisa morada d’Igualada. A la quarta ronda es completaren el 4 de 6 amb agulla, el 3 de 6 amb agulla i la torre de 6, amb figuereta inclosa, efectuats respectivament per la colla cerdanyolenca, la molinenca i la igualadina. A la ronda final de pilars les tres colles descarregaren pilars de 4 amb la peculiaritat que els Moixiganguers en feren dos de simultanis.

El cap de colla dels Moixiganguers, Miquel Bernadí, va declarar a la premsa que el 3 de 7 que es va dur a terme ja és un castell consolidat i que va permetre fer proves per fer altres castells de 7. També va declarar que a partir de llavors l’objectiu seria fer un castell de 7 a cada actuació. Posteriorment, de camí cap a Igualada, va adreçar unes paraules encoratjadores a la colla, argumentant que a partir de llavors les actuacions haurien d’anar in crescendo mot musical italià que vol dir en augment, o sigui anar augmentant els castells de 7 per anar deixant enrera els de 6.

La propera actuació castellera dels Moixiganguers d’Igualada serà el 27 de maig a Vallbona d'Anoia, on actuarà conjuntament amb els Castellers de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Denuncien en sis mesos 61 persones per infraccions amb patinet elèctric

palafrugell
Societat

Investiguen la performance que simulava una processó a Tortosa per suposada ofensa religiosa

Tortosa
infraestructures

Aprovat definitivament el traçat per desdoblar l’N-2 fins a Pont de Molins

figueres
successos

Detenen dos ocupants d’un cotxe carregat amb 36,9 quilos de marihuana

blanes
salut

Argentona tanca les dutxes de la zona esportiva per un focus de legionel·la

argentona
obituari

Núria Pagès Estañol

Societat

Més Guàrdia Urbana al centre i als espais de festa durant la Mercè

Barcelona
societat

Demanen al jutjat que una casa de colònies es pugui fer servir com a centre de menors

foixà

Impulsen un nou model de pesca recreativa més sostenible al litoral gironí

GIRONA