Societat

societat

El canvi d’usos del camp de golf s’imposa a Matadepera

La consulta sobre el futur de la instal·lació municipal ha tingut una participació del 18%

La consulta popular no vinculant duta a terme a Matadepera per conèixer l’opinió de la ciutadania sobre el futur del camp de Golf s’ha saldat amb una victòria dels partidaris de canviar el pla d’usos d’aquesta instal·lació esportiva. En un recompte que s’ha acabat a la una de la matinada, el resultat ha estat molt ajustat ja que el sí al canvi d’usos es va imposar per només 50 vots de diferència.

El camp de golf de Matadepera va ser municipalitzat el 2011 després que l’empresa que el gestionava va fer fallida. Els dubtes sobre la viabilitat de mantenir una instal·lació d’aquest tipus amb fons públics, a causa del cost de manteniment, és el que ha portat a celebrar la consulta per determinar-ne el futur.

Segons les dades oficials de la consulta, amb una participació del 18%, 782 persones van votar a favor del canvi d’usos, mentre que 734 es van pronunciar a favor de mantenir-lo. El recompte va donar 6 vots en blanc, 3 nuls i 6 que no es van comptabilitzar per no tenir segell.

“Està d’acord en canviar l’ús del camp de golf municipal per destinar-lo a altres activitats esportives i/o culturals?”. Aquesta era la pregunta a la què els veïns amb dret a vot de Matadepera estaven cridats a respondre en un referèndum que es va allargar des de quarts de nou del matí a passades les onze de la nit.

Estaven cridats a votar els majors de 16 anys i el cens arribava a les 8.403 persones. La votació es va dur a terme sense incidents si bé en alguns moments es van formar cues per votar que van arribar a l’hora d’espera.

Guillem Montagut, alcalde del municipi vallesà, ha valorat el fet que la primera consulta popular dut a terme al municipi s’hagi desenvolupat amb normalitat. “La jornada ha estat un exemple de democràcia, voluntat de participació i paciència”, va afegir Montagut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia