Administracions

Cadaqués estrena eslògan i el primer escut heràldic

L’Ajuntament de Cadaqués actualitza la seva identitat visual amb la creació de l’eslògan “Terra de meravelles”, text que forma part d’un logotip creat pel dissenyador gràfic local Pitu Gómez. A més, s’ha aprovat el primer escut heràldic del poble, a partir del qual s’han elaborat d’altres versions simplificades per a usos administratius i institucionals. Aquesta renovació s’ha dut a terme seguint l’informe de l’Institut d’Estudis Catalans i està pensada perquè s’adapti al major nombre d’estils i formats de les publicacions que es fan des del consistori.

Els tons grocs i verds guanyen protagonisme per a l’escut simplificat, que també disposa d’una versió en blanc i negre. El nou logotip substitueix l’anterior imatge, creada dues dècades enrere coincidint amb el centenari del naixement de l’artista Salvador Dalí.

El dissenyador Pitu Gómez ha estat l’encarregat d’elaborar el nou logotip identificatiu del poble, format per una imatge que ve acompanyada de l’eslògan “Cadaqués, terra de meravelles”. S’ha pretés unir nombrosos conceptes que descriuen la singularitat del poble i també les sensacions que aquest transmet a qui el visita. Es defineix la terra, l’indret, a partir d’elements característics com són, entre d’altres, la pedra seca, les onades, els rastells (pavimentació feta amb lloses que es troba en carrers del poble que fan pendent), les espardenyes, el vent, el mar i les travesseres (murs de pedra que aguanten les terres de conreu). I s’entén el concepte meravella com una paraula que diu aquella gent que visita Cadaqués i que parla de la sensació que transmeten el poble i el seu entorn. Aquest eslògan també fa referència al títol de l’obra més famosa de Lewis Carrol, Alícia en terra de meravelles, traduïda al català per Josep Carner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia