Societat

successos

Cau el lladre de dades de 37.000 clients d’una companyia elèctrica

El robatori de les dades de 37.000 clients d’una companyia elèctrica ha estat resolt policialment amb la detenció del seu presumpte autor, un hacker loclitzat a Madrid.

El dispositiu policial dut a terme de forma conjunta pels Mossos i la Guàrdia Civil va permetre detenir el passat 18 de juny a la capital de l’Estat espanyol al que es considera un especialista en ciberatacs a grans bancs de dades d’adminstracions públiques.

Els fets que han portat a la detenció van passar a finals d’octubre de 2022 quan el sospitós va obtenir dades d’identitat, facturació, contractació i comptes bancaris dels clients de l’elèctrica, reenviant la informació a servidors d’una empresa lituana. L’objectiu de tenir les dades era transferir-les a canvi d’una recompensa amb criptomonedes.

Una denúncia de l’empresa afectada a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades va posar en marxa la investigació. La col·laboració internacional ha estat clau per poder identificar i detenir el hacker al qual se’l va localitzar a través de la traçabilitat de les criptomonedes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia