Societat

Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

L’atac en una granja de vedells ha elevat la sensació d’inseguretat i la preocupació al nucli de Sant Esteve de Llémena, al municipi garrotxí de Sant Aniol de Finestres. Els fets van tenir lloc divendres al matí quan un veí del poble va atacar amb un objecte tallant els animals. Aquest episodi s’afegeix a altres incidents provocats pel mateix veí, que estaria afectat per un trastorn mental.

Els incidents de divendres van coincidir amb el dia que els Mossos d’Esquadra tenien preparat un dispositiu al matí per anar a detenir el veí. Hi anaven amb una ordre judicial i per executar un ingrés involuntari a les dependències del parc hospitalari Martí i Julià de Salt.

La persona en qüestió està empadronada a Sant Esteve des de fa anys. Ha estat ingressada més d’un cop a Salt, però sol tornar a fer vida al poble al cap d’uns dies. La sensació de desemparament i impotència creix al nucli quan això passa.

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i els comandaments comarcals dels Mossos coneixen la situació de Sant Esteve, assenyalen fonts consultades. En el cas també hi ha intervingut el nou equip de tractament assertiu comunitari (ETAC), que al maig va posar en marxa l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) a la Garrotxa i el Ripollès per acompanyar malalts mentals greus o amb problemes d’addiccions. El personal de l’ETAC ha treballat amb el veí i l’ha visitat.

Intranquil·litat

El comportament d’aquesta persona genera intranquil·litat perquè suposadament ha assetjat altres veïns, ha tingut comportaments inadequats amb menors i ha sostret productes d’algun negoci. De vegades se l’ha vist passejant amb objectes punxants.

Al municipi de les Planes d’Hostoles diuen que els Mossos d’Esquadra van haver de detenir el veí de Sant Esteve fa uns mesos perquè hauria sostret productes d’un supermercat i hauria pintat la façana d’algunes cases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia