Societat

SOCIETAT

Remullades a la piscina per l’esclerosi múltiple

Les persones usuàries d’una setantena de piscines de la demarcació s’han tirat avui a l’aigua per ajudar a combatre la malaltia

L’afecció neurològica afecta unes 900 persones de les comarques gironines

Els banyistes d’una setantena de piscines s’han sumat avui arreu de les comarques gironines a la trentena-unena d’edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una iniciativa solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). A la piscina d’estiu de la Devesa de Girona, hi han pres part la regidora de Treball, Raquel Robert (ERC) i la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, entre d’altres representants de l’Ajuntament.

La directora del centre de la FEM a Salt, Montse Prats, s’ha mostrat molt satisfeta de la jornada, que ha inclòs remullades a Girona, Figueres, Besalú, Palamós i la Vall de Bianya, entre molts altres municipis. De tirades a la piscina, n’hi ha hagut i n’hi haurà altres. La FEM calcula que fins a 85 piscines es mobilitzaran per recaptar fons per a la causa. L’afecció neurològica afecta unes 900 persones de les comarques gironines, segons assenyala la responsable del centre saltenc.

Prats ha assenyalat que s’organitzen activitats complementàries a banda del Mulla’t. Així, el 29 de juny hi va haver una travessia solidària a Llançà a càrrec de les Tintoreres Swimming Club. Diumenge que ve, dia 21, hi haurà una activitat gratuïta per a les persones afectades per la malaltia en col·laboració amb La Sirena Diving Center a les illes Medes (L’Estartit). “Valorem tant la jornada d’avui amb el salt simbòlic a la piscina, que és una eina potent, que tothom se l’estima tant, com el suport de les institucions i de tots els voluntaris i voluntàries”, ha dit Prats.

La campanya per recollir fons està oberta fins al setembre i es pot fer una donatiu o comprar productes solidaris al web Mullat.cat . L’objectiu és arribar als 350.000 euros, una xifra que s’ha aconseguit altres anys i, fins avui a les sis de la tarda, s’havien obtingut 143.766 euros.

La FEM ha organitzat l’activitat arreu del país, en què han participat més de 110.000 persones, que té com a objectiu recaptar fons per promoure els serveis de neurorehabilitació i suport a les persones amb EM per millorar el seu present i impulsar la recerca per brindar-los un millor futur. L’esclerosi és una afecció neurològica incurable que afecta més de 9.000 persones a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia