Societat

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

Caganer.com amplia el seu catàleg de caganers esportius amb la creació de les figures dels futbolistes Lamine Yamal i Jude Bellingham. L’empresa familiar de Torroella de Montgrí, que des de fa més de tres dècades elabora peces artesanals de fang inspirades en personatges famosos d’actualitat, s’ha fixat en aquesta ocasió en dos dels jugadors més destacats del panorama futbolístic actual. Yamal i Bellingham van enfrontar-se aquest passat diumenge a Berlín en la final de l’Eurocopa amb victòria del primer, que ha estat clau en la consecució del quart títol continental de la selecció espanyola. Per la seva banda, l’anglès Bellingham ha ajudat la seva selecció a arribar fins al partit pel títol, encara que finalment s’ha hagut de conformar amb el subcampionat. Tot i això, aquesta temporada ha aconseguit la Lliga espanyola i la Champions League amb el seu club, el Real Madrid, i és un dels candidats a guanyar la prestigiosa Pilota d’Or.

Amb aquestes dues creacions, Caganer.com consolida la idea de renovar el seu catàleg de figures relacionades amb l’esport amb l’objectiu de tenir-hi representats els millors del món en les seves respectives disciplines esportives. La companyia confirma així la voluntat de desestacionalitzar aquesta peça i desfer el vincle tradicional que la lliga amb les festes de Nadal, convertint els caganers en un regal disponible en qualsevol època de l’any.

En concret, s’han creat dues versions de les figures de Lamine Yamal i Jude Bellingham. En una d’elles, apareixen pintades amb la indumentària de les seves respectives seleccions de futbol, Espanya i Anglaterra. Igualment, també s’han elaborat els caganers de tots dos lluint les samarretes del FC Barcelona i Real Madrid, els seus equips.

Cadascuna de les versions estan disponiblesdes d’avui mateix a la pàgina web , mentre que totes les peces estaran a la venda a les botigues físiques en els propers dies.

Més de tres dècades creant figures

L’empresa gironina té actualment un catàleg de prop de 650 figures artesanes. El futbolista Leo Messi és el personatge més venut en tota la història, només superat pel clàssic caganer de pagès amb barretina. Barack Obama, Donald Trump i Carles Puigdemont són altres de les peces amb més èxit de l’empresa empordanesa. Són peces elaborades amb fang de manera artesanal, a mà i una a una.

Actualment, disposa de nou establiments: cinc a Barcelona i la resta a Madrid, Platja d’Aro, Bilbao i Torroella de Montgrí, seu del taller d’elaboració. La companyia experimenta una creixent internacionalització i des del seu web distribueix caganers a tot el món. L’any 2000 va ser de les primeres empreses catalanes a crear una botiga en línia.

L’empresa Caganer.com, de la família Alós-Pla elabora caganers populars des de 1992. Els germans Sergi i Marc Alós encapçalen la segona generació de l’empresa familiar que va iniciar la seva mare, Anna Maria Pla. Durant més de tres dècades, cada temporada ha creat noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut. Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l’objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera