Urbanisme

URBANISME

Aprovada la moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

El govern municipal de Salt ha aprovat al ple d'aquest vespre la moratòria de llicències urbanístiques durant un any a una trentena de solars buits situats a la zona urbana residencial amb l’objectiu d’estudiar la possibilitat que mentre no s’executa el desenvolupament urbanístic puguin transformar-se en aparcaments en superfície. Hi han votat a favor ERC, Junts i IPS-CUP, Vox hi ha votat en contra i el PSC s'ha abstingut.

Per fer-ho, l’executiu saltenc proposa suspendre les llicències d’aquests solars durant els propers dotze mesos amb la voluntat de poder fer una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i permetre altres usos en aquests espais, que en l’actual ordenació urbanística municipal no es permet. 

El tinent d’alcalde de Territori, Àlex Barceló, explica que la voluntat per suspendre llicències durant un any d’aquests solars “té en compte la infradotació d’origen que té l’eixample, en especial, el sector centre, pel que fa a zones verdes i d’equipaments i un parc d’habitatges densament poblat, però, per contra molts edificis sense places d’aparcament en la pròpia edificació”. Els canvis que s’han anat produint en les darreres dècades per dotar de més espai per a vianants, així com la implantació de carrils bici en divesos punts del municipi ha provocat que progressivament s’hagin perdut zones d’aparcament en superfície. Tot i que el consistori ha implantat les zones verdes d’aparcament des de fa uns anys en alguns sectors del municipi per facilitar l’estacionament als veïns de cada sector on s’han implantat, ara es vol fer un pas més amb un estudi amb més profunditat que replantegi els usos d’aquests espais encara per edificar.

En paral·lel, es considera també oportú que en l’anàlisi que es faci des del consistori també es tingui en compte l’immediat desenvolupament del sector sud de Salt per poder estudiar i repensar si certs usos previstos en el sòl urbà ja consolidat poden ser més adequats en el nou sector de creixement de la ciutat, que ja es desenvoluparà amb criteris actualitzats pel que fa a la mobilitat i a la sostenibilitat. Per aquest motiu, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ressalta “la importància de la moratòria per fer una anàlisi amb profundiat que permeti disposar d’alguns espais a la part més densament poblada del poble per generar nous aparcaments o espais lliures, almenys, mentre els seus propietaris no els desenvolupen urbanísticament i millorar així l’entorn urbà residencial amb més habitants del municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera