Societat

societat

La UdG acull un congrés internacional centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

La Universitat de Girona (UdG) i el Laboratorio Iberoamericano para el Estudio Sociohistórico de las Sexualidades (Red LIESS) han organitzat la sisena edició del Congrés Internacional sobre Estudis de Diversitat Sexual a Iberoamèrica (CIEDSI) que comptarà enguany amb més de 250 investigadors de l’Amèrica Llatina i d’arreu de la península Ibèrica. L’esdeveniment tindrà lloc del 17 i el 19 de juliol a la Facultat d’Educació i Psicologia i també se celebraran les sessions plenàries a l’Aula Magna Modest Prats, al Campus Barri Vell. El congrés, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i DipSalut, servirà com a espai per a la reflexió i l’anàlisi de les sexualitats i gèneres des d’una perspectiva multidisciplinària.

El programa compta amb més de 40 taules rodones, conferències i presentacions i sota el lema ‘Desitjos, espais i identitats’, té per objectiu reflexionar sobre imaginaris i pràctiques de persones, grups i comunitats. Les dissidències sexuals, la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+ i les pràctiques decolonials des del feminisme són alguns dels aspectes que s’hi tractaran.

L’acte inaugural anirà a càrrec de la filòsofa i activista Siobhan Guerrero Mc Manus, on parlarà sobre la infantesa trans i la construcció de la identitat el 17 de juliol a les 11:30. Per altra banda, la cloenda la durà a terme el doctor en Antropologia Social Rafael Cáceres-Feri i se centrarà en els espais de memòria LGTBIQ+.

La Red LIESS és una xarxa de recerca que des del 2011 agrupa persones investigadores amb vocació iberoamericana. El camp d’investigació se centra en l’anàlisi de la sexualitat des del punt de vista de les ciències socials i les humanitats. El laboratori busca potenciar i divulgar investigacions, així com cercar espais de trobada, reflexió i intercanvi amb activitats com la celebració del CIEDSI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia