Societat

SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

El productor admet que li costa molt pensar que Angela Dobrowolski li posés dues injeccions per assassinar-lo

El productor i membre de la Trinca Josep Maria Mainat ha declarat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona que el va sorprendre que Angela Dobrowolski “no fes res” i trigués a trucar al SEM la nit que va patir un coma diabètic després que ella li posés dues injeccions. Segons informa ACN, Mainat ha explicat –el primer dia del judici contra l’exdona per intent d’assassinat– que els fets van passar després d’una tarda de discussions en què ella estava “molt alterada” perquè Mainat va comunicar-li que l’endemà presentaria els papers del divorci. “Em costa molt pensar que fes això per assassinar-me”, ha admès Mainat, que ha relatat com els metges van dir-li que havia tingut sort d’estar en bon estat de salut perquè havia estat “en perill de mort”.

El declarant ha dit que fa quatre anys que “dona voltes” als fets, que van tenir lloc la matinada del 22 al 23 de juny del 2020. “Em costa molt acceptar que algú que ha estat 10 anys amb mi fes això per assassinar-me”, ha assenyalat.

Mainat ha explicat davant del tribunal que Dobrowolski li va posar dues injeccions de matinada, i ha matisat que si ell les va acceptar va ser perquè ella va insistir i no volia discutir-hi més. També ha dit que pensava que les injeccions no eren perilloses, ja que ella li havia dit que eren saxenta –un medicament per aprimar-se que prenia ella– i l’hormona del creixement.

“El següent que recordo és el metge o infermer dient ’senyor Mainat, desperti’ i estar a 10 de sucre, un nivell baixíssim”, ha comentat respecte a la nit dels fets. A més, ha afegit que quan el metge va demanar si hi havia sucre a la casa, ella estava “bloquejada” i van haver de ser els dos fills petits que tenen en comú la parella, que eren al llit al costat de Mainat, qui van portar coca-cola i gelats.

L’estona prèvia a la trucada, Dobrowolski hauria fet presumptament diversos mesuraments a Mainat amb el glucòmetre que ell utilitzava habitualment, on quedaria constància dels valors registrats com a reacció a les injeccions. Unes injeccions que, segons ha explicat Mainat, no podien ser les que ella li havia dit sinó que havien de ser d’insulina, fet que encaixaria amb la hipoglucèmia.

El productor ha assenyalat que mai abans ni tampoc després dels fets ha patit cap hipoglucèmia severa com aquella i ha afirmat que si bé el format de les injeccions encaixava amb els medicaments que ella li havia comentat, el contingut de la injecció podria haver estat canviat per insulina.

El declarant també ha apuntat que creu que Dobrowolski anava col·locada de drogues i ha indicat que la reacció d’ella davant la hipoglucèmia podria explicar-se pel seu estat i el fet que no estigués “en plenes facultats”. “Vull pensar que va intentar-ho resoldre, però no ho sé”, ha dit respecte el fet que malgrat les injeccions va acabar trucant al SEM.

Un cop sortit del coma diabètic i traslladat a l’hospital Quirón, Mainat va ser atès pels metges, que van dir-li que havia estat “en perill de mort”, ha comentat. Pol Mainat –fill de la relació entre Mainat i Rosa Maria Sardà– també ha declarat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona com a testimoni i ha explicat que estava “claríssim” que Dobrowolski li havia injectat insulina. De fet, va veure tan clar que ella era un perill que va ordenar posar-li seguretat i va impedir que e entrés al box de l’hospital. També ha assenyalat que un cop va poder veure el seu pare a l’hospital van parlar amb els metges i va dir-li: “M’ha intentat matar, m’ha fotut una injecció quan li he dit mil vegades que no”.

El fill de Mainat ha afirmat durant la seva declaració que el seu pare no va morir “de miracle” i que quan el va veure va veure-hi “els mateixos llavis i la mirada” que la seva mare, Rosa Maria Sardà, que havia traspassat feia només uns dies. Pol Mainat ha destacat que el seu pare va patir “maltractament físic i psicològic” per part de Dobrowolski: “Hem tingut un problema familiar gravíssim”.

A preguntes de l’advocat de la defensa, Josep Maria Mainat ha conclòs que només vol que condemnin la seva exdona si “realment” el va intentar assassinar. “Si el tribunal la condemna serà un dels dies més tristos de la meva vida”, ha dit. Segons ell, costa acceptar una hipòtesi com aquesta per part d’algú amb qui ha compartit gairebé deu anys de matrimoni. La seva exdona, ha comentat, va ser una bona mare, però des del 2020 té “dubtes”. “No té res a veure l’Angela de després del consum [de drogues] que la dels primers deu anys”, ha lamentat.

La fiscalia demana 13 anys de presó per l’assassinat en grau de temptativa i 3 per descobriment i revelació de secrets, amb l’agreujant de parentiu, així com una multa de 6.000 euros i la prohibició d’aproximar-se o comunicar-se amb Mainat durant els vuit anys posteriors a la pena de presó.

El descobriment i revelació de secrets té a veure amb el fet que Dobrowoslki hauria entrat a l’ordinador personal de Mainat i s’hauria reenviat al seu correu documentació i converses que Mainat hauria mantingut amb diversos advocats sobre el divorci i sobre el testament. “Ho vaig veure, vaig investigar i vaig veure que havia enviat molts documents sobre herència, pactes de divorci possibles i fins i tot el tema del patrimoni”, ha relatat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera